Udarne vesti u Srbiji u poslednjih 24 sata

Izvor: Telegraf.rs, 08.Jan.2017, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udarne vesti u Srbiji u poslednjih 24 sata

Drugi dan je Božića, ali je u proteklih 24 sata i dalje ledeno u Srbiji. Mnoge reke su poledile i obustavljen je saobraćaj na njima.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture proglasilo je danas obustavu plovidbe na Dunavu, od Bezdana do Prahova zbog leda, izjavio je pomoćnik ministra za vodni saobraćaj Veljko Kovačević.

On je Tanjugu rekao da obustava važi za sva plovila – teretne i putničke brodove i čamce.

Više o ovome pročitajte >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << OVDE.

Veliku Moravu okovao je led, a to je, kako kažu meštani koji žive uz najveću reku Srbije, retko jer se u nju ulivaju termalne vode "svih" srpskih banja.

Reka i čamci privezani uz vrbe okovani su ledom, sante leda plutaju uz obalu i po sredini reke.

O ovome više pogledajte OVDE.

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da su škole u Srbiji u izgubljenim sudskim sporovima napravile dugovanje od 215,5 miliona dinara koje će ministarstvo morati da pokrije, te da je uputio pismo svim direktorima da će biti pokrenuti krivični postupci protiv onih koji nastave da “srljaju” u sudske postupke za koje znaju da će biti izgubljeni.

OVDE možete pročitati više o ovome.

Teroristi su primenili novi metod ubijanja nedužnih ljudi, tako što se ogromnim vozilima poput autobusa ili kamiona zaleću u pešačke staze.

Tako je danas stradalo nekoliko Izraleaca u terorističkom napadu kada se jedan kamion zaleteo u masu. Još se ne zna broj stradalih, ali scene sa mesta nesreće su jezivi, reporteri su javili da su odmah po zločinu tela bila razbacana na sve strane.

Kako je to izgledalo pogledajte OVDE.

Američki košarkaš Ajzea Ostin koji je u toku dana pojačao FMP Železnik, a u perspektivi to znači da bi mogao i Crvenu zvezdu, raduje se njegovom prvom inostranom angažmanu.

Životna priča ovog 23-godišnjeg momka, njegova bolest i kako se sa njom izborio i vratio na parket, odmah su ga lansirali u fokus navijača crveno-belih.

OVDE pogledajte šta je ispričao.

Šteta je što će se posle velike pobede Novaka Đokovića u finalu Dohe, kojom je prekinuo niz Endija Marija od 28 uzastopnih trijumfa, polemisati o tome da li je Srbin trebalo da bude diskvalifikovan.

Novak je dao materijal za to slučajnim udarcem loptice reketom posle izgubljenog poena – loptica je udarila gledateljku u prvom redu.

Više o ovome možete videti OVDE.

Hrvatske pop grupe "Srebrna krila" se svi sećaju. Pogotovo njenog frontmena, velikog zavodnika Vlade Kalembera (60), koji je iz dana u dan, godinama, osvajao srca žena širom bivše Jugoslavije.

Vlado Kalember je nepunih deset godina bio u braku sa 30 godina mlađom hrvatskom violončelistkinjom Anom Rucner (33), sa kojom ima sina, a koja je i danas njegova velika i jedina ljubav, iako su se razveli 2014. godine.

Koga Vlado danas prati na Instagramu pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.