Udarili direktno u most, selo zavijeno u crno: U Malom Iđošu danas dan žalosti zbog pogibije troje mladih

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2020, 08:11

Udarili direktno u most, selo zavijeno u crno: U Malom Iđošu danas dan žalosti zbog pogibije troje mladih

Oni koji su ih poslednji put videli, kažu da su bili raspoloženi i da nisu pili

Za više od sedam decenija postojanja pamti Lovćenac, selo u opštini Mali Iđoš, mnogo nesreća, ali poslednja koja se desila u nedelju, kada su poginuli Danilo Dabanović (22), i njegove saputnice B. P (17) i M. V. (17), zavila je naselje u crno.

Troje mladih ljudi, pred kojima je tek bio život, nastradalo je na licu mesta u saobraćajnoj nesreći kada su udarili u most. Do nesreće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je došlo kada je BMV, kojim je upravljao Dabanović, najverovatnije usled neprilagođene brzine, udario o ivicu mosta i potom upao u kanal. Od siline udarca vozilo je skroz slupano, vozač i jedna devojka su ispali napolje. Telo devojke koja je ostala zarobljena u kolima izvlačili su vatrogasci.

- Deca su bila na druženju u jednom lokalu u Kuli, mislim da su Danilo i Vrbašanka M. V. bili momak i devojka, dok joj je B. P. iz Lovćenca bila najbolja drugarica. Devojka iz Vrbasa je trebalo da ostane da prenoći kod drugarice - pričaju meštani. - Oni koji su ih poslednji put videli, kažu da su bili raspoloženi, da nisu pili, a šta se dogodilo posle, odneli su sa sobom. Ovo je strašna tragedija za sve. Danilo ima dve mlađe sestre, a B. P. je jedinica. Ne možemo ni da zamislimo kako im je.

Automobil se kretao iz pravca Ulice 13. juli i direktno udario u most, za koji, kako kažu meštani, ne postoji nikakva signalizacija.

- Verujte, mnogi u selu i ne znaju da postoji taj most nasred puta. Navodno je postavljen pre godinu i po, ali ne postoji nikakav znak upozorenja ili osvetljenje - kaže nam meštanin Igor B. - Bilo je pitanje dana kada će se desiti neka tragedija. Vrlo je moguće da dečko nije ni znao da taj most postoji, a kada ga je primetio, već je bilo kasno.

U opštini Mali Iđoš kažu da most preko kanala još nije završen.

- Tačno je da je napravljen malo čudno, naročito što je tik ispred njega oštra krivina, zbog čega mora dobro da se pazi i uspori. Zašto je to tako, ne znamo, sve je rađeno po projektu od pre nekoliko godina – rekli su u Opštini Mali Iđoš gde je danas Dan žalosti, zbog sahrana Danila Dabanovića i B. P. u Lovćencu, i M. V. u Vrbasu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.