Udar na talibane: Ubijeno 12 osoba, među njima i deca

Izvor: B92, 22.Okt.2020, 11:23

Udar na talibane: Ubijeno 12 osoba, među njima i deca

Avganistanski vazdušni udar na talibane usmrtio je bar 12 ljudi, među kojima su i deca, a ranjeno je 14 osoba u napadu na religioznu školu u provinciji Tahar.

Hadi Džamal, portparol avganistanske vojne jedinice, potvrdio je da je došlo do vazdušnog udara u sredu uveče, dodajući da "nije jasno da li su u napadu stradali civili i deca" i da je pokrenuta istraga, preneo je Rojters.

On nije dao detaljnije razloge vazdušnog udara.

Talibani su ubili najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 37 vojnika u napadima u prethodna 72 časa, nakon što su pobunjenici izveli napad da oblast Baharak u Taharu i time naterali vladine čelnike da zatraže pomoć iz vazduha, dodaje Rojters.

Abdul Kajom Hajrat, šef okružnog zdravstvenog odeljenja u Taharu, rekao je da je deset ubijenih iz avganistanske specijalne vojne službe.

Portparol talibana Zabiulah Mudžahid potvrdio je da su pobunjenici učestvovali u okršaju sa vojskom Avganistana u Taharu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U vazdušnom napadu na džamiju u Avganistanu, ubijeno 12-oro dece

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Okt.2020

Zvaničnici Avganistana saopštili su da je 12-oro dece ubijeno, a nekoliko ranjeno u vazdušnom napadu na džamiju koji se dogodio u severnoj provinciji Tahar. Napad se dogodio u sredu, 21. oktobra, u okrugu Baharak, udaljenom oko 15 kilometara od regionalnog centra Tahara, u kome su Talibani, ranije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.