Izvor: N1 televizija, 18.Dec.2021, 15:14

Održan protest protiv Rio Tinta ispred Vlade, Vučiću dat rok do Božića

Organizacija Ekološki ustanak održala je proteste protiv planova kompanije Rio Tinto da na području Jadra otvori rudnik litijuma, a najveći današnji skup bio je ispred Vlade Srbije, sa kog je poručeno da ukoliko se do Božića ne izbriše projekat "Jadar" - slede blokade i "opšta mobilizacija". Nemanjina ulica je, zbog toga bila blokirana, oko sat vremena, a saobraćaj je normalizovan nešto iza 15 sati, kada su okupljeni počeli da se razilaze. Njima se, prethodno, obratilo više govornika. Protesti su održani u Somboru, Gornjem Milanovcu, Novom Pazaru, Boru, Užicu, gde je policija legitimisala učesnike, ali i novinare, a u Vranju je održan performans protiv Rio Tinta... U pojedinim gradovima policija je fotografisala učesnike skupova. Ipak, ove subote, za razliku od prethodnih, izostala su veća okupljanja u gradovima poput Novog Sada i Niša.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Protest protiv Rio Tinta ispred Vlade, blokirana Nemanjina ulica

Izvor: Luftika.rs, 18.Dec.2021

Organizacija Ekološki ustanak održava proteste protiv planova kompanije Rio Tinto da na području Jadra otvori rudnik litijuma, a jedan od skupova je ispred Vlade Srbije.. Učesnici protesta nose zastave Ekološkog ustanka i transparente na kojima piše „Sindikate na blokade“, „Sa koliko nula...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.