Učešće na skupovima nije ustupak Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2012, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Učešće na skupovima nije ustupak Srbije"

Usvajanje instrukcije o učestvovanju Srbije na međunarodnim skupovima na kojima učestvuje i Kosovo nije ustupak međunarodnoj zajednici i kosovskim Albancima, smatra ministar odbrane i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Ako je neko napravio ustupak, onda je to uradio Tadić  

"To ne može da se tumači kao ustupak, ali ako se tako gleda, onda može da se tumači kao ustupak koji je Boris Tadić dao nekome, a mi samo sprovodimo ono što je Vlada ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dogovarala i još nismo učestvovali u takvim razgovorima", rekao je Vučić novinarima u Kraljevu.

 

Jakšić (DSS): Odustajanje od fusnote je tek početak kompromisa

 

Meri Vorlik: SAD pozdravljaju odluku Vlade Srbije

 

Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik pozdravila je odluku Vlade Srbije o učešću na regionalnim skupovima na kojima učestvuju i predstavnici Kosova.

 

"Nadamo se da će ovo biti korak napred u učešću predstavnika Vlade Srbije na regionalnim skupovima, što je dokaz rešenosti Vlade da napreduje u procesu dijaloga, i mi to pozdravljamo", rekla je Meri Vorlik novinarima u Kraljevu.

 

Ambasadorka SAD je sa komandantom Nacionalne garde Ohaja Deborom

Ešenhurst, ministrom odbrane i potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Ljubišom Dikovićem u Kraljevu prisustvovala otvaranju renovirane sportske hale u Osnovnoj školi "Svetozar Marković", oštećene u zemljotresu koji je 3. novembra 2010. godine pogodio Kraljevo.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.