Učenik vojne gimnazije van životne opasnosti, uhapšen napadač

Izvor: Blic, 27.Feb.2010, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenik vojne gimnazije van životne opasnosti, uhapšen napadač

Policija je uhapsila učenika Sportske gimnazije Đorđa Petrovića (19) zbog sumnje da je preksinoć u beogradskom restoranu „Kod Majka“ pokušao da ubije učenika Vojne gimnazije Vladimira Marića (18), udarivši ga dva puta nožem u leđa.

Prema saopštenju policije, Marićevo ranjavanje je epilog tuče učenika Vojne i Sportske gimnazije, a privedeno je još nekoliko maloletnika kako bi se utvrdilo njihovo učešće u ovom događaju.

Iz Vojnomedicinske akademije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je saopšteno da je kadet Marić operisan da se nalazi van životne opasnosti.

– Mladićevo stanje je stabilno. On je sinoć operisan i život mu nije ugrožen. Sada se nalazi na intenzivnoj opservaciji, koja će trajati 24 sata – kazao je Tanjugu načelnik klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju, pukovnik Predrag Romić.

Motivi sukoba učenika dve škole još nisu poznati. Međutim, kako saznajemo, ovo nije prvi incident između dve grupe gimnazijalaca. Marić i njegovi prijatelji, inače redovni gosti restorana u kojem je došlo do incidenta, poznaju svoje napadače odranije, ali sukobi između njih nikada nisu imali krvavi epilog.

Podsetimo, do incidenta je došlo preksinoć u 23 sata u restoranu „Kod Majka" u Bulevaru oslobođenja. Između gimnazijalaca je došlo prvo do koškanja koje je potom preraslo u tuču u kojoj je Marić izboden. Pitomac Vojne akademije je nakon toga u svesnom stanu otišao do toaleta, a nekoliko trenutaka kasnije Hitna pomoć ga je prevezla na VMA.

Tokom noći Marića je posetio i ministar odbrane Dragan Šutanovac.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.