Učenici škole u Gusinju razvili albanske zastave uz pokliče

Izvor: Blic, 04.Dec.2013, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenici škole u Gusinju razvili albanske zastave uz pokliče

Učenici albanske nacionalnosti iz osnovne škole "Džafer Nikočević" u Gusinju, na severu Crne Gore, razvili su u školskom dvorištu albanske zastave i druga obeležja Albanije, uz pokliče veličanja te države.

Incident se, kako prenose podgorički mediji, desio 28. novembra, povodom Dana zastave, nacionalnog praznika Albanije.

Direktor škole Šerif Feratović kazao je da se radi o incidentu sa kojim ta obrazovna ustanova na severu Crne Gore nema nikakve veze, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali da će na sastanku sa razrednim starešinama sagledati situaciju i doneti predlog mera.

"Zatečeni smo ovim dogadjajem, jer ništa nije nagoveštavalo da su učenici spremili jedan takav performans. Nastava se obavljala normalno, a na velikom odmoru začuli smo pokliče i videli da su učenici napustili krug škole, noseći zastave i obeležja koja su donela od svojih kuća", naveo je on.

Direktor je dodao da škola nema ništa sa tim dešavanjem, ali će preduzeti odgovarajuće mere zbog narušavanja radne discipline.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CG: Đaci razvili zastavu Albanije

Izvor: B92, 04.Dec.2013

Gusinje -- Učenici albanske nacionalnosti iz OŠ "Džafer Nikočević" u Gusinju na severu Crne Gore u dvorištu škole razvili albanske zastave uz pokliče veličanja Albanije...Incident se, kako prenose podgorički mediji, desio 28. novembra, povodom Dana zastave, nacionalnog praznika Albanije...Direktor...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.