Učenici iz Vojvodine na festivalu u Ulmu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2012, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenici iz Vojvodine na festivalu u Ulmu

BAČKA TOPOLA -

Učenici iz Vojvodine posetiće od 6. do 10. jula Međunarodni dunavski festival u nemačkom gradu Ulmu, najavio je danas predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši.

Egereši je na svečanosti u Bačkoj Topoli izvukao imena 21 učenika iz tri srednje škole u tom gradu, kojima će se pridružiti i devetoro učenika iz Temerina.

Oni u Ulm putuju zahvaljujući pozivu i inicijativi gradonačelnika Ulma Gintera Ciša.

Na Dunavskom festivalu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Ulmu se različitim programima, muzikom, hranom i drugim specifičnostima promovišu gradovi i regije Dunavskog regiona.

Egereši je rekao da su tim pozivom pokrajina Baden-Virtemberg i grad Ulm, sa kojima je Vojvodina razvila partnersku i prijateljsku saradnju, još jednom pokazali koliko uvažavaju i poštuju Vojvodinu i koliko su spremni da je podrže i pomognu.

"Veoma je značajno to što će 'Autobusom tolerancije' putovati i u Ulmu boraviti deca iz nacionalno mešovitih sredina, koja će dobiti priliku da se zbliže i upoznaju ne samo međusobno, već sa svojim vršnjacima iz čitave Evrope. To je najbolji način da nastavimo da radimo na očuvanju i unapređenju našeg zajedničkog života", istakao je Egereši.

On je danas sa zamenikom direktora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Imreom Kernom obišao radove na završetku Učeničkog doma u Bačkoj Topoli i Salaško pozorište u mestu Kavil.

Ukupno 58 miliona dinara iz Fonda biće usmereno izvođačima radova za završetak Učeničkog doma, izgradnju letnje pozornice i pomoćne zgrade Salaškog pozorišta u Kavilu, kao i za izgradnju Manifestacionog trga u Bačkoj Topoli i sanaciju javne rasvete, naveo je Imre Kern.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.