Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Jul.2013, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubrzan rast američke ekonomije u drugom kvartalu

Ekonomski rast SAD se u drugom kvartalu godine, to jest od aprila do juna, ubrzao i iznosi 1,7 odsto, s obzirom da su privredni subjekti trošili više, a federalna vlada štedela manje. Kako je saopštilo američko ministarstvo trgovine, rast u drugom kvartalu je bio bolji od onog iz prvog kvartala, koji je iznosio 1,1 odsto. Ubrzavanje rasta je iznenadilo ekonomiste, pošto je većina njih predviđala daleko slabiji drugi kvartal. Potrošači nisu toliko trošili kao ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Američki privredni rast 1,7 odsto u drugom kvartalu

Izvor: Capital.ba, 31.Jul.2013

VAŠINGTON, Američka privreda je u drugom kvartalu napredovala za 1,7 odsto, ali je tempo rasta u prvom kvartalu bio dosta niži nego što se prvobitno mislilo, saopštilo je danas Ministarstvo ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.