Ubistvo u Majdanu: Povećana kazna na 13 godina zatvora

Izvor: B92, 09.Feb.2018, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubistvo u Majdanu: Povećana kazna na 13 godina zatvora

Beograd -- Apelacioni sud u Beogradu povećao je za dve godine kaznu Stanku Buhancu i pravosnažno ga osudio na 13 godina zatvora zbog ubistva Vladana Veličkovića.

Ubistvo u beogradskom hotelu "Majdan" dogodilo se u januaru 2015. godine.

Tom odlukom, koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda, preinačena je presuda Višeg suda u Beogradu iz jula 2017. kojom je Buhnac bio osuđen na 11 godina zatvora.

Osuđen je zbog krivičnih dela ubistvo i neovlašćeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nošenje oružja, a u kaznu mu je uračunata i ranije izrečena kazna zatvora u trajanju od jedne godine po pravnosnažnoj presudi.

Nemanji Ivanovu je zbog krivičnog dela lake telesne povrede potvrđena kazna od dve godine zatvora u koju mu je uračunata i ranije izrečena kazna zatvora od osam meseci.

Oštećene su radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahteva upućene na parnicu.

Veličković je ubijen u 18. januara 2015. godine u hotelu Majdan.

Buhanac je godinu dana kasnije uhapšen je danas u Nemačkoj i izručen Srbiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.