Ubistvo potreslo mirni Island: Devojka živa bačena u more

Izvor: B92, 08.Feb.2017, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubistvo potreslo mirni Island: Devojka živa bačena u more

Misteriozni nestanak i smrt dvadesetogodišnje devojke koje je potreslo inače mirni Island dobilo je neočekivani nastavak, piše “Jutarnji”.

Kako navode, državni radio objavio je da je obdukcija pokazala da je Birna Brjansdotir zadavljena pre nego što je bačena u more, kao i da je u ledenom Atlantiku još bila živa.

Obdukcija je otkrila da je imala vode u plućima. Telo Birne Brjansdotir pronađeno je na jednoj plaži 22. januara, nakon što je pokrenuta najveća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potraga u istoriji države.

Više od 720 ljudi bilo je uključeno u akciju.

Nedugo nakon pronalaska tela islandska policija je uhapsila dvojicu osumnjenih za ubistvo, a reč je o dvojici mornara s Grenlanda. U međuvremenu jedan je pušten na slobodu, a drugi je i dalje u pritvoru.

Brjansdotirova je nestala 14. januara nakon noćnog provoda. Nadzorne kamere snimile su je na ulicama Rejkjavika.

Kako se navodi, u pet sati ujutru otišla je po kebab i tu joj se izgubio svaki trag.

S populacijom malo iznad 320.000 ljudi, Island ima jednu od najnižih stopa kriminala u celom svetu - ubistva su veoma retka, a policijski službenici ulicama patroliraju nenaoružani.

Između 2000. i 2012. godine na Islandu je ubijeno 25 osoba, a stopa ubistava iznosi samo 0.3 ubistva na 100.000 stanovnika, što je značajno manje od svetskog proseka, prema podacima Islandmonitora.

Reč je o trećoj najnižoj stopi ubistava na svetu nakon Lihtenštajna i Singapura.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Island: Djevojka živa bačena u more

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2017

REKJAVIK - Misteriozni nestanak i smrt dvadesetogodišnje djevojke koje je potreslo inače mirni Island dobilo je neočekivani nastavak, piše “Jutarnji”...Kako navode, državni radio objavio je da je obdukcija pokazala da je Birna Brjansdotir zadavljena prije nego što je bačena u more, kao i da...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.