Ubistvo ćerke Putinovog prijatelja – naručeno

Izvor: B92, 21.Avg.2022, 23:19

"Ubistvo ćerke Putinovog prijatelja – naručeno"

Podaci do kojih se došlo u istrazi pokazuju da je zločin u kojem je poginula Darja Dugina bio ranije planiran i naručen, rekli su iz Istražniog komiteta Rusije.

Utvrđeno da je eksplozivna naprava bila postavljena ispod sedišta vozača, a Darja Dugina koja se nalazila za volanom poginula je na licu mesta, navodi se u saopštenju koje je preneo Sputnjik.

Istražitelji su u saradnji sa ekspertima iz Glavne uprave za sudsku medicinu Ruskog istražnog komiteta nastavili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da vrše uviđaj na mestu zločina.

Komentarišući ovu likvidaciju, portparolka ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova rekla je da se čekaju rezultati istrage.

"Ako se potvrdi ukrajinski trag, a ovu verziju je izneo lider DNR Denis Pušilin i moraju da ga provere nadležne stručne službe, onda je reč o politici državnog terorizma koju sprovodi kijevski režim", napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Ona je istakla da se tokom poslednjih godina nakupilo mnogo činjenica koje govore u prilog ovoj tvrdnji - od političkih poziva na nasilje, do učešća ukrajinskih državnih struktura u zločinima.

Darja Dugina, politikolog i novinarka, ćerka poznatog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, poginula je sinoć kod sela Boljšije Vjazemi u Moskvskoj oblasti kada se aktivirala eksplozivna naprava koja je podmetnuta u njeno vozilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.