Izvor: N1 televizija, 30.Jul.2018, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubistvo Ognjanovića zvono za uzbunu, tužilaštvo i MUP ćute

Povodom ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića policija i tužilaštvo se ne oglašavaju. Advokatske komore Srbije i Beograda započele su jednonedeljnu obustavu u znak protesta zbog ubistva njihovog kolege i pozvale sve nadležne državne organe da sve resurse usmere na otkrivanje ubica njihovog kolege.

Izvor: N1

Advokati podsećaju da je u poslednjih deset godina zabeleženo više od 50 napada, i da je većina - nerešena.

U subotu je, likvidiran >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << na bukvalno kriminalan način advokat Dragoslav Miša Ognjanović. Ako se taj slučaj ne reši samo je pitanje ko je sledeći, smatraju u advokatskim komorama Srbije i Beograda.

"Ova situacija je jednaka kao da je ubijen sudija ili tužilac i ukoliko se ne reaguje na ovu situaciju, možemo očekivati da će neko u narednom periodu pomisliti da može da ubije sudiju višeg suda, zamenika tužioca", kaže Jugoslav Tintor iz Advokatske kancelarije Beograd.

Zato kao zvono za uzbunu advokati širom Srbije stupaju u sedmodnevni štrajk, najavljuju proteste pred sudovima, raspisali su nagradu za one koji imaju saznanja o ubici, a očekuju da će uskoro razgovarati i sa ministarkom pravde i ministrom policije.

"Ono što ćemo mi insistirati, to je da se formira istražni tim, koji će biti sastavljen od predstavnika tužilaštva, policije i predstavnika advokature, kako bi na jedan koordinisan način mogli da pratimo ne samo ovaj slučaj, već sve slučajeve napada na advokate", navodi Viktor Gostiljac iz Advokatske komore Srbije.

Efikasnu istragu o ubistvu Ognjanovića zahtevaju i advokati iz regiona, Društvo sudija Srbije, Udruženje Tužilaca, Komitet pravnika za ljudska prava.

Za desetak godina bilo je više od 50 napada na advokate u Srbiji, koji su u ogromnoj većini ostali nerasvetljeni, dok su u poslednje tri godine, trojica ubijena.

Dragoslav Ognjanović bio je branilac brojnim zvučnim imenima iz sveta podzemlja, kao što je Luka Bojović. U komorama kažu da ne znaju da li je zbog toga imao probleme ili primao pretnje.

Ognjanovićeve kolege na konferenciji kažu da su pretnje često sastavni deo njihovog posla, ali da deo njihovog posla nije da advokat bude ubijen.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Za 10 godina više od 50 napada na advokate, većina - nerešena

Izvor: N1 televizija, 30.Jul.2018

Povodom ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića policija i tužilaštvo se ne oglašavaju. Advokatske komore Srbije i Beograda započele su jednonedeljnu obustavu u znak protesta zbog ubistva njihovog kolege i pozvale sve nadležne državne organe da sve resurse usmere na otkrivanje ubica njihovog...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.