Ubistvo Flojda rezotkrilo pravu prirodu vladara SAD

Izvor: B92, 03.Jun.2020, 21:28

"Ubistvo Flojda rezotkrilo pravu prirodu vladara SAD"

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei izjavio je da je ubistvo Džordža Flojda u policijskom pritvoru razotkrilo pravu prirodu vladara SAD.

"Zločin počinjen nad ovim Afroamerikancem je ista stvar koju američka vlada čini protiv celog sveta", naveo je Hamenei u govoru koji je prenosila iranska televizija, preneo je Rojters.

Prema njegovim rečima, to je prava priroda i karakter američke vlade. Ubistvo Džordža Flojda izazvalo je proteste širom Amerike, navela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je agencija.

Hamenei ističe da američka vlada postupa prema njima na najgori način.

"Narod Sjedinjenih Američkih Država ima svako pravo da se oseća posramljeno zbog svojih vlada, posebno sadašnje", naglasio je Hamenei.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KRITIKE TRAMPA IZ IRANA Hamenei: Ubistvo Flojda rezotkrilo pravu prirodu vladara SAD

Izvor: Blic, 04.Jun.2020, 00:14

Iranski vrhovni vođa Ajatolah Ali Hamenei izjavio je danas da je ubistvo Džordža Flojda u policijskom pritvoru razotkrilo pravu prirodu vladara Sjedinjenih Američkih Država.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.