Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jun.2017, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubio kolegu lovca i ranio sina

LIVNO - Na planinskom prevoju Korićine, koji se nalazi između Livna i Glamoča, ubijen je Izet Mrša (57), lovac iz Livna.

Naime, ovaj slučaj koji će najvjerovatnije biti okarakterisan kao ubistvo iz nehata dogodio se u subotu oko 21 čas.

Kako saznajemo, pred sami mrak lovac Izet Mačkić (83) ostao je na čeki, dok su se njegov sin Eldin i prijatelj Mršo udaljili.

"Prilikom njihovog povratka starac je vjerovatno mislio da je u pitanju divljač i zapucao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je iz lovačke puške u njihovom pravcu. Sačma je njegovog prijatelja Mršu pogodila u vrat i presjekla mu aortu. Tom prilikom ranio je i sina  Eldina takođe u vrat, ali na njegovu sreću radi se o blažoj povredi i vitalne vene su ostale nedirnute", kaže izvor "Nezavisnih".

Nakon ovog slučaja livanjska policija zaprimila je dojavu da je u Hitnu pomoć dovezen mrtav muškarac, koji je ubijen lovačkom puškom.

"Naši djelatnici su ustanovili da se radi o I.M. (1960). Također, tom prilikom u prostorijama Hitne pomoći zatečen je E.M. (1962), koji je imao ozljedu u predjelu vrata zadobijenu od zrna ispaljenog iz lovačke puške", naveli su u  Ministarstvu unutrašnjih poslova Livanjskog kantona.

U informativnom razgovoru s E.M., kako navode u policiji, došli su do saznanja da se pored navedenih osoba u lovu na predjelu Korićina nalazio i I.M. (1934), koji je najvjerovatnije pucao iz lovačke puške.

"I.M. je nakon toga lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ubojstvo te je smješten u prostorije za zadržavanje. Zbog lošeg zdravstvenog stanja I.M. je prevezen u Županijsku bolnicu u Livnu, gdje je zadržan na daljem liječenju", naveli su u MUP-u Livno.

Starac je navodno i prije ovog događaja bio lošeg zdravstvenog stanja, a saznanje šta je uradio samo ga je još dodatno pogoršalo.

"On je trenutno u bolnici i doktori će reći kada će biti u stanju da da izjavu. Radi se o starom čovjeku koji je bio bolestan i prije ovoga, a sada mu je još gore jer je ubio prijatelja, a zamalo i sina", kaže izvor "Nezavisnih".

Naš izvor dodaje da će starac najvjerovatnije biti optužen za ubistvo iz nehata, ali da je to ipak na nadležnom tužilaštvu.

Uviđaj na mjestu događaja od strane službenika MUP-a Kantona 10 Kantonalnog tužilaštva K10 je sproveden, ali nije saopšteno više detalja. Takođe, izvršena je i obdukcija tijela preminulog, zvaničan nalaz nije još dostupan ali upućeni smatraju da je do smrti došlo usljed obilnog krvarenja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Bosna: Ubio kolegu lovca i ranio sina

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jun.2017

Na planinskom prevoju Korićine, koji se nalazi između Livna i Glamoča, ubijen je Izet Mrša (57), lovac iz Livna. Naime, ovaj slučaj koji će najverovatnije biti okarakterisan kao ubistvo iz nehata, dogodio se u subotu oko 21 čas...Kako saznaju "Nezavisne", pred sam mrak lovac Izet Mačkić (83)...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.