Tragedija: Umesto divljači usmrtio prijatelja, drugog teško ranio!

Izvor: BKTV News, 11.Jun.2017, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragedija: Umesto divljači usmrtio prijatelja, drugog teško ranio!

Lovac M. I. (83) iz Livna hicem iz sačmarice ubio je u subotu oko 21 sati prijatelja I. M. (57), a E. M. (55) ranio.

Tragedija se dogodilo na planinskom prevoju Korićine između Livna i Glamoča tokom lova, u koji je M.I. bio s prijateljima, prenose "Novosti".

Misleći da prema njemu ide divljač, starac je zapucao iz lovačke puške i pogodio dvojicu svojih prijatelja. Obojica su sačmom pogođeni u predelu vrata, usled čega je I. M. iskrvario, dok je E. M. čudom >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << preživeo, jer mu je zrno prošlo kroz mišić i nije oštetilo vitalne organe.

Jeziva nesreća kod Kaća: Automobilom pokosio tinejdžera, pa sleteo s puta!

"Njih trojica su, kao mnogo puta do sada, zajedno otišli u lov. Svi su bili strastveni lovci i kad su došli na određenu lokaciju osumnjičenog su ostavili na "čeki", dok su se I. M. i E. M. udaljili 500-600 metara. Kad su se vraćali, bila je noć i starac je od njih pomislio da je divljač i ispalio je hitac i obojicu pogodio - kaže izvor blizak istrazi.

Portparol MUP livanjskog kantona Ivica Vrdoljak kaže da je M. I. ubrzo pronađen i uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistva. Smešten je u livanjsku policiju, ali je zbog lošeg zdravstvenog stanja prevezen u Kantonalnu bolnicu.

"Najverovatnije se radi o ubistvu iz nehata, ali se sve detaljno proverava. Budući da osumnjičeni ima 83 godine, utvrđujemo i da li je imao sve potrebne dozvole za posedovanje oružja i odlazak u lov", rekao je Vrdoljak.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.