Ubijeni devojčica i frizer; Naručilac bivši političar; Trojici osumnjičenih određen pritvor

Izvor: B92, 04.Dec.2023, 08:46

Ubijeni devojčica i frizer; Naručilac bivši političar; Trojici osumnjičenih određen pritvor

Telo 14-ogodišnje devojčice V.G, za kojom se tragalo nedelju dana, pronađeno je u okolini Skoplja, saopštilo je makedonsko državno tužilaštvo.

Kako je navedeno, pronađeno je i telo 74-ogodišnjeg P.Ž. kod Velesa, čiji je nestanak prijavljen 24. novembra.

Pet osoba je osumnjičeno u vezi sa ova dva slučaja, od kojih je troje zadržano u pritvoru, jedna osoba je van zemlje, a "jedna je trenutno u policijskoj stanici", dodaju iz tužilaštva.

"Iz sprovedenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istražnih radnji utvrđeno je da su oba ubistva izvršila ista lica, čiji je motiv koristoljublje", naveli su iz državnog tužilaštva.

Kako se dodaje u saopštenju, 14-ogodišnja V.G. ubijena istog dana kada je i nestala, odnosno 27. novembra ove godine, nakon što je vozilom odvedena sa ulaza u svoje mesto prebivališta, prenosi Plusinfo.

Iz državnog tužilaštva navode da je pronađeno izgorelo vozilo marke "sitroen", a nakon veštačenja obezbeđeni su materijalni dokazi o umešanosti lica, za koja ce, nakon kompletne dokumentacije, biti podneta odgovarajuća krivična prijava u koordinaciji sa javnim tužiocem.

Javni tužioci Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje i Osnovnog javnog tužilaštva Veles izvršili su uviđaj na dve lokacije na kojima su pronadjena tela nestalih.

"Izdati su nalozi za obdukciju tela žrtava. Takođe su izdati nalozi za prikupljanje i veštačenje svih tragova i dokaza sa obe lokacije", dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, nakon izvršenih dokaza i naloženih veštačenja, tužilaštvo ce protiv svih osumnjičenih pokrenuti odgovarajuce postupke.

Mediji navode da je naručilac ova dva ubista građevinski preduzetnik Lj.P. iz Skoplja i da i dalje na slobodi, a pojedini navode da se nalazi u bekstvu, u Turskoj.

Prema navodima makedonskog portala "Večer", osumnjičeni za dvostruku ubistvo su takođe i V.K. iz Skoplja i V. M. iz Velesa, koji je priznao zločin i detalje izvršenja i otkrio i da je Lj.P. pobegao.

Kako prenose tamošnji mediji, postoji mogućnost da je ušao u Srbiju ili Albaniju van graničnih prelaza.

Prema pisanjima "TV Telma", navodni naručilac ubistva Lj.P. je od ranijepoznavao ubijenog frizera, s kojim je doveden u vezu zbog navodnog vađenja zlata. Prema nepotvrđenim informacijama, u otmicu je umešan i član uže porodice ubijene devojčice koji je učestvovao u iznudi.

Lj.P. je nedavno priveden u Hrvatskoj, a kako se saznaje, on je pre nekoliko godina privođen i u Srbiji i to po poternici Hrvatske.

Kako je "Blic" pisao, Lj.P. je priveden 2019. godine u Beogradu, kada je hteo da se ukrca u avion za Moskvu.

Lj. P. je bivši funkcioner SDSM-a i glasni protivnik aktuelne politike SDSM-a i Zorana Zaeva. Bio je jedan od vođa protesta protiv promene imena sa pokretom "Bojkot", piše još Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.