Ubijen talibanski vođa Mula Fazlula

Izvor: B92, 15.Jun.2018, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen talibanski vođa Mula Fazlula

Kabul -- Vođa pakistanskih talibana Mula Fazlula ubijen je u napadu američke bespilotne letelice u severoistočnoj provinciji Kunar.

Fazlula i još dvojica talibanskih pobunjenika ubijeni su u četvrtak u distriktu Maravara, rekao je portparol ministarstva Muhamed Radmaniš, prenela je agencija AP.

Portparol američkih snaga u Avganistanu Martin O'Donel rekao je da su izvedeni "protivteroristički napadi" nedaleko od granice između Avganistana i Pakistana s ciljem da se pogodi "visoki lider terorističke organizacije".

On nije naveo da li je bilo ubijenih niti da li je Fazlula bio meta napada.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Avganistanski zvaničnici: Ubijen lider pakistanskih talibana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Jun.2018

Pakistanski talibanski vođa Mullah Fazlullah ubijen je u vazdušnom napadu Sjedinjenih Država u Afganistanu, izjavio je visoki zvaničnik avganistanskog Ministarstva odbrane, prneosi Reuters. Vjeruje se da će ovo smanjiti tenzije između Sjedinjenih Država i Pakistana. Iz američke vojske jučer...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.