Ubijen operativac ID povezan sa napadom u Istanbulu

Izvor: B92, 22.Apr.2017, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen operativac ID povezan sa napadom u Istanbulu

Vašington -- Američka vojska objavila je da je ubila operativca Islamske države, poreklom iz Uzbekistana, koji je povezan sa napadom na istanbulski noćni klub.

Američka vojska tvrdi da je operativac Abdurahman Uzbeki, bio "blizak saradnik" vođe Islamske države Abu Bakra al Bagdadija, javlja AP.

Portparol Centralne komande američkih oružanih snaga, pukovnik Džon Tomas izjavio je da je Uzbeki ubijen u kopnenoj operaciji 6. aprila u blizini Majadana, na istoku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sirije.

On je rekao da je Uzbeki pomagao Islamskoj državi u prebacivanju stranih boraca i fondova, kao i da je imao ključnu ulogu u planiranju terorističkih napada.

Tomas nije izneo više detalja o Uzbekijevoj ulozi u napadu u Istanbulu, u kome je Abdulkadir Mašaripov, takođe Uzbekistanac, u novogodišnjoj noći otvorio vatru na goste prepunog noćnog kluba "Reina".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.