Ubijen novinar u Meksiku

Izvor: B92, 10.Feb.2019, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen novinar u Meksiku

Meksički radio novinar Hezus Ramos Rodriges ubijen je pucnjima iz vatrenog oružja u restoranu u državi Tabasko, istočno od glavnog grada Meksika.

To je izjavio za Frans pres predstavnik lokalnog tužilaštva.

On je drugi novinar ubijen u Meksiku ove godine, a kako je rekao portparol tužilaštva ubistvo se dogodilo jutros u restoranu u gradu.

U njega je ispaljeno više od osam metaka, a prema svedocima, napadač je izašao iz vozila uputio se direktno na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mesto gde se nalazio novinar i počeo da puca, prenosi dnevnik El Universal.

Ramos Rodrigez bio je voditelj vesti na stanici 99.9 FM više od 20 godina, prenose lokalni mediji.

U januaru je direktor jedne radio stanice ubijen u meksičkoj državi Južna Donja Kalifornijana na severozapadu zemlje. 34-godišnji Rafael Murua prijavio je pretnje i uznemiravanja i bio je uključen u vladin program zaštite novinara i aktivista za ljudska prava.

Meksiko je druga najopsanija zemlja na svetu za novinare, posle Sirije sa više od 100 ubijenih novinara od 2000. godine, prema Reporterima bez granica. U 2018. godini 10 novinara je ubijeno u raznim krajevima zemlje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PRVO DIREKTOR, SAD NOVINAR Izrešetan voditelj radio stanice u Meksiku

Izvor: Blic, 10.Feb.2019

Novinar meksičke lokalne radio stanice Hesus Ramos Rodrigez ubijen je hicima iz vatrenog oružja u restoranu u gradu Emilijano Zapada u meksičkoj državi Tabasko.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.