Ubijen demonstrant u Marselju; Policija upucala mladića?

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 22:39

Ubijen demonstrant u Marselju; Policija upucala mladića?

Sud u Marselju pokrenuo je istragu povodom informacije koja se pojavila u utorak, da je u subotu na nedelju u protestima poginuo 27-godišnji mladić.

Sumnja se da je stradao od gumenog metka. Tu vrstu oružja u principu koristi policija. Istraga će utvrditi tačan uzrok smrti.

Prvi elementi istrage govore o tome da je nesrećni mladić dobio udarac u grudi gumenim metkom ispaljenim iz tzv. "fleš bola" koji u svom arsenalu ima francuska policija. To je izazvalo srčani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << udar, a mladić je ubrzo preminuo u bolnici.

Sve se događalo u sektoru u kome su se odvijali protesti, paljena imovina i pljačkane radnje, ali sud ističe da se u ovom trenutku ne zna da li je žrtva u tome učestvovala.

U istragu se uključila i jedinica IGPN, odnosno "policije za policajce".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.