Izvor: B92, 13.Nov.2009, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen da ne bi svedočio u Srbiji

Beograd -- Ivo Pukanić, hrvatski novinar i vlasnik "Nacionala", ubijen je da ne bi svedočio u Srbiji, saznaje "Politika".

U optužnici Specijalnog tužilaštva kao ključan dokaz navodi se izjava svedoka Tomislava Marjanovića, koji u Hrvatskoj ima zaštitu od krivičnog gonjenja. Motiv je, prema navodima optužnice, to što je Ivo Pukanić u štampanim i elektronskim medijima u Hrvatskoj i Srbiji iznosio saznanja o delovanju više kriminalnih grupa na području Srbije i zemalja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u okruženju.

Specijalno tužilaštvo optužuje Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam, da je sa "za sada neidentifikovanim licem" postigao dogovor da za 1.500.000 evra ubije vlasnika hrvatskog lista "Nacional" Ivu Pukanića.

Sreten Jocić je pred istražnim sudijom porekao ubistvo Pukanića i Franjića.

On je u iskazu koji je dao u policiji izjavio da ga je tužilaštvo, reagujući na glasine iz Hrvatske, uvuklo u prljave igre podzemlja, kao i obaveštajnih i policijskih struktura.

Jocić je tvrdio da je 10. aprila ove godine u Tužilaštvo Hrvatske došla jedna osoba koja je zatražila policijsku zaštitu, novac i pranje kriminalne prošlosti u zamenu za potvrdu da je on umešan u slučaj "Pukanić". On je rekao da je reč o lažnom svedoku i da će to dokazati.

U obrazloženju optužnice, kao ključan dokaz navodi se izjava svedoka Tomislava Marjanovića, koji u Hrvatskoj ima zaštitu od krivičnog gonjenja.

Marjanović je priznao da je bio uključen u zaveru za ubistvo Pukanića i optužio ostale da su u tome učestvovali.

U optužnici je prepričan deo Marjanovićevog iskaza, u kom on pominje Jocića. Marjanović tvrdi da je prisustvovao razgovoru koji su vodili Đurović i Robert Matanić, u stanu u Gomboševoj ulici.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pukanić ubijen da ne bi svedočio u Srbiji

Izvor: Politika, 12.Nov.2009, 23:15

U optužnici Specijalnog tužilaštva kao ključan dokaz navodi se izjava svedoka Tomislava Marjanovića, koji u Hrvatskoj ima zaštitu od krivičnog gonjenja ..Specijalno tužilaštvo optužuje Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam da je sa „za sada neidentifikovanim licem” postigao dogovor...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.