Ubice u uniformi: Žena pozvala policiju, šerif je upucao pred maloletnom ćerkom

Izvor: B92, 30.Dec.2023, 15:27

Ubice u uniformi: Žena pozvala policiju, šerif je upucao pred maloletnom ćerkom

Američke vlasti su objavile snimke sa kamere na telu koji pokazuju smrtonosnu pucnjavu u kojoj je ubijena Niani Finlaison u Los Anđelesu.

Ženu, koja je pozvala policiju, ubio je policajac, koji je bio tu da joj pomogne u navodnom incidentu nasilja u porodici.

Umešani oficir je ranije ubio civila pod sličnim okolnostima.

Pucnjava se dogodila u noći 4. decembra u Lankasteru u Los Anđelesu. Niani Finlaison, 27-godišnju afro-amerikanku, ubio je službenik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šerifskog odeljenja Los Anđelesa (LASD) u prisustvu njene 9-godišnje ćerke.

Incident je ponovo dospeo na naslovne strane pošto je LASD u petak objavio snimak telesnih kamera službenika uključenih u incident.

Šokantno, policajci su stigli na prag da odgovore na hitni poziv Niani Finlaison policiji i na kraju su je ubili.

Službenike LASD-a je pustila sama žena. Otvorila je vrata u prisustvu deteta. Na snimku se vide majka i ćerka kako upiru prstom u čoveka u kući.

U stan je prva ušla zamenica, a za njom njen kolega identifikovan kao Taj Šelton. Samo nekoliko trenutaka nakon što je video šta se dešava, Šelton je pucao na ženu, pogodivši je četiri puta.

Zamenik Šelton je imao elektro šoker u ruci, ali je umesto toga odlučio da upotrebi pištolj na Finlaisonovu.

"Ne, ne, zašto si pucao?", navodno je pitao Nianin bivši momak Šeltona dok se ona rušila na pod. .

Niani Finlaison je navodno pozvala policiju da prijavi incident nasilja u porodici. Njen bivši dečko je bio u njenoj rezidenciji i odbijao je da izađe. Niani ga je čak optužila da ju je udario i gurnuo u prisustvu maloletne ćerke.

Policajac se nije trudio da smiri situaciju. Uprkos tome što je imao nesmrtonosno oružje na raspolaganju, Šelton se odlučio da upotrebi pištolj.

Zamenik Šerifa, Ti Šelton, je ranije bio umešan u smrtonosnu pucnjavu drugog civila. On je 11. juna 2020. ubio Majkla Tomasa (61), takođe dok je odgovarao na poziv za potencijalno nasilje u porodici.

Prema rečima devojke žrtve, Šelton je ubio Tomasa kada je pokušao da ih spreči da uđu u njihovu rezidenciju, navodi Gardijan u izveštaju. Tomas je bio nenaoružan i Šelton ga je upucao u grudi. On nije krivično gonjen, dodaje se u izveštaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.