Izvor: Blic, 17.Jan.2018, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubica zvani "KUNG FU" mučki ubio ženu, a onda ušetao u policijsku stanicu i jednim prevejanim potezom POKUŠAO DA PREVARI POLICAJCE

Više tužilaštvo u Nišu zatražilo je juče 30 godina zatvora za Igora Usainovića (35), zvanog “Kung fu” iz sela Rečica kod Žitorađe koji je optužen da je 13. decembra 2015. iz koristoljublja ubio Ružicu Talević (83) u njenom stanu u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu.

Zamenica VJT Dragana Pešić je rekla da je dokazima potvrđeno da je okrivljeni počinio zločin i da ne stoji njegova odbrana da nikada nije bio u stanu ubijene žene.

- Tome u prilog govore >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dnk tragovi u stanu. Na cipelarniku u stanu ostavio je otisak prsta, a ispod noktiju ubijene žene pronađeni su tragovi levog obraza ubice - objasnila je Pešić.

Ona je navela da se okrivljeni prvo u zgradi raspitivao o starici, a potom zazvonio na njena vrata, na silu je ugurao u stan, oborio na pod i omotao stoljnjak oko vrata kako bi je ugušio.

Starica je pokušala da se odbrani, ogrebavši ga po licu, ali je fizički jači napadač izudarao po glavi metalnom papučicom za bas gitaru nanevši joj teške povrede glave. Umrla je na strašan način udišući sopstvenu krv koja joj se slivala iz rana...

Pošto je ubio nesrećnu ženu Usainović je, kako stoji u optužnici, uzeo novac od penzije iz njenog novčanika, narukvicu sa ruke koja je vredela 1.000 evra i zlatni prsten. Oko 22 sata se pojavio u policiji da bi obezbedio lažni alibi jer je imao obavezu da se po rešenju sudije za prethodni postupak javlja na 15 dana. Onda je ušao u autobus Niš-Požarevac, ali je uhapšen u Aleksincu.

- Krivično delo je počinio sa direktnim umišljajem jer je bio svestan da Ružicu Talević lišava života iz koristoljublja - rekla je zamenica VJT.

Njegov branilac Vojkan Vojinović zatražio je u završnoj reči osobađajuću presudu I ukidanje pritvora. On je ukazao da je za dve godine optužnica menjala pravnu kvalifikaciju tri puta iako nema dokaza ni za jedno od kvalifikovanih oblika ubistva. Izricanje presude zakazano je za 22.januar.

Reč je o ponovljenom suđenju jer je Apelacioni sud iz procesnih razloga ukinuo prethodnu presudu kojom je Usainović već bio osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva na svirep način.

Bizarna odbrana

Usainović je ostao pri svojoj ranijoj bizarnoj odbrani da mu je slučaj namestila policija.

- Otisak koji je nađen na cipelarniku je podmetnula policija jer sam ranije osuđivano lice i imaju moje otiske. Ako sam dirao stvari po stanu, trebalo je da se nađe još neki otisak a ne samo jedan. Nelogične su izjave svedoka da sam se raspitivao od stana do stana, zar bi to radio neko ko ima nameru da izvrši ubistvo. Nisam počinio ubistvo to znam, sve mi namešteno - tvrdio je Usainović koji je u zatvoru do sada proveo 12 godina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.