Ubica traži veću kaznu

Izvor: RTS, 21.Dec.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubica traži veću kaznu

Australijanac Adam Patrik Ovens, koji je ubio svoju majku, nakon izricanja presude rekao da je zatvorska kazna od 17 godina "nedopustivo mala".

Adam Patrik Ovens i njegova majka

Tridesetšestogodišnji Australijanac Adam Patrik Ovens priznao je krivicu za ubistvo majke u njenoj kući u Novom Južnom Velsu i osuđen je na kaznu zatvora od 17 godina.

Ovens je na na saslušanju rekao da se ne kaje i da žali što majku nije ubio 20 godina ranije. Javni tužilac >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u završnoj reči tražio maksimalnu kaznu zatvora, ali je sudija Lusi Mekkalum odlučio da ubicu osudi na minimalnu kaznu predviđenu za to delo.

Međutim, posle izricanja presude od 17 godina zatvora, sam Ovens je konstatovao da je ta kazna "nedopustivo mala".

Nakon ovakvog zahteva osuđenog sudija je izjavio da ne može da veruje ovakav zahtev traži racionalan čovek.

Tužilac je, prema očekivanju, najavio žalbu na presudu. Žalbu bi mogao da uloži i osuđeni, koji za sebe traži dužu robiju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.