Ubica lava Cecila oslobođen optužbi: Palmer je imao dozvolu za lov

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Okt.2015, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubica lava Cecila oslobođen optužbi: Palmer je imao dozvolu za lov

Američki zubar koji je izazavo bijes ljudi cijelog svijeta nakon što je ubio lava Cecila u Zimbabvama neće biti krivično gonjen niti će mu biti suđeno jer je imao dozvolu tamošnjih vlasti za lov, saopćili su zvaničnici.

Walter Palmer priznao je da je ubio lava Cecila u julu, ali uvijek je negirao da je njegovo djelo ilegalno. Ministar okoliša Zimbabvea Oppah Muchinguru kazao je kako protiv njega ne može biti optužnica jer su njegovi papiri uredu. Istakao je kako će >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sada Zimbabve napraviti reviziju izdavanja dozvola za lov.

"Obratili smo se policiji i javnom tužiocu i ispalo je da je Palmer došao u našu zemlju s urednim dokumentima", kazao je Muchinguru.

Palmer je bio na meti demonstranata koji su iskazivali gnjev prema njemu i pratili ga u stopu jer je ubio životinju staru 13 godina koja je korištena za posmatranje i istraživanja Oxforda. Bio je pitom i posebno ljubazan prema posjetiocima Hwange nacionalnog parka, te glavna atrakcija.

Pedesetpetogodišnji Palmer platio je 50.000 dolara za lov na lava. U intervjuu od prošlog mjeseca kazao je kako ga ne bi ubio da je znao da Cecil ima ime i da je toliko bitan.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Ubica lava Sesila neće snositi nikakve posledice

Izvor: B92, 13.Okt.2015, 11:57

Zubar iz Minesote koji je ubio lava Sesila,neće snositi nikakve posledice, pošto je imao sve potrebne papire za lov u Zimbabveu.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.