Ubica iz Ohaja čuvao tela svojih žrtava

Izvor: RTS, 01.Nov.2009, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubica iz Ohaja čuvao tela svojih žrtava

Prilikom hapšenja po optužbi za silovanje, u kući već osuđivanog Entonija Sovela u Ohaju, policija pronašla šest tela u fazi raspadanja. Policija ispituje podatke o nestalim osobama od juna 2005. od kada je Sovel na slobodi.

U kući jednog osuđivanog silovatelja u gradu Klivlendu u američkoj državi Ohajo, policija je pronašla šest tela u poodmaklom stanju raspadanja. 

Tela su pronađena u kući i grobu iskopanom u dvorištu, pošto je policija u četvrtak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << došla da uhapsi Entonija Sovela (50) po optužbi za silovanje.

Osumnjičeni, koji je proveo 15 godina u zatvoru zbog silovanja 1989. godine, uhapšen je juče nedaleko od svoje kuće, na osnovu dojave.

Šef policije Majkl Mekgrat izjavio je na konferenciji za novinare da je Sovel živeo sa ujnom i ujakom, ali da mu je prošle godine ujak umro, a ujna otišla u starački dom.

Tela koja su pronađena nalazila su se u Sovelovoj kući najviše šest meseci, rekao je Mekgrat.

"Bio je to odvratan prizor", izjavio je policajac Tomas Stačo, "stajao sam ispred kuće otprilike jedan sat i smrad koji dopire iz kuće je bio neizdrživ".

Autopsija je obavljena nad svih šest tela, a kako je saopštio istražni sudija Frenk Miler tela dve osobe su identifikovana. Reč je o dve žene afroameričkog porekla, od kojih je jedna umrla nasilnom smrću.

Policija Klivlenda u sklopu istrage ispituje podatke o nestalim osobama od juna 2005. kada je Sovel pušten iz zatvora.

Ispred Sovelove kuće se okupila grupa ljudi sa slikama svojih nestalih rođaka i poznanika.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.