Ubica bivšeg vladinog savetnika osuđen na smrt u Bagdadu

Izvor: B92, 07.Maj.2023, 20:19

Ubica bivšeg vladinog savetnika osuđen na smrt u Bagdadu

Irački sud osudio je danas na smrt policajca Ahmeda Hamdavija optuženog da je vodio grupu koja je ubila vladinog savetnika Hišama al-Hašemija pre tri godine.

Hašemi, koji je savetovao vladu kako da pobede Islamsku državu, ubijen je ispred kuće u julu 2020. godine, kada ga je ustrelio muškarac na motoru.

Sud u Bagdadu doneo je presudu da se izvrši smrtna kazna nad Hamdavijem u okviru iračkih antiterorističkih zakona, saopštile su iračke pravosudne vlasti. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Tokom presude, medijima nije bio dozvoljen pristup, ali advokat koji je prisustvovao izrečenju kazne rekao je da Hamdavi nije rekao ništa u sudu, nakon izjave sudije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

IRAČKI SUD DONEO ODLUKU! Ahmed Hamdavi osuđen na smrt!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2023

Irački sud doneo je odluku kojom se policajac koji je organizovao atentat na vladinog savetnika Hišama al-Hašemija osuđuje na smrt...Irački sud osudio je danas na smrt policajca Ahmeda Hamdavija optuženog da je vodio grupu koja je ubila poznatog analitičara i vladinog savetnika Hišama al-Hašemija...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.