Ubica Marije Cimbal osuđen na 40 godina robije!

Izvor: Press, 13.Mar.2014, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubica Marije Cimbal osuđen na 40 godina robije!

Vaskrsije Vrekić (30) osuđen je danas na 40 godina zatvora za ubistvo Marije Cimbal (24).
Sudija Vidoje Mitrić obrazlažući presudu rekao je da nije nađena nijedna olakšavajuća okolnost i dodao da smatra da je Vrekić bio uračunljiv u trenutku ubistva, posebno uzimajući u obzir njegov izuzetno visok koeficijent inteligencije.

Viši sud u Novom Sadu ovo delo je okarakterisao kao teško ubistvo. Sudija je istakao i da presudu smatra preventivnom, kako bi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << zaustavio talas ubistava iz koristoljublja.
"Neka ova presuda čuva svu našu decu", rekao je Mitrić
Podsetimo, Vaskrsije Vrekić (29) iz Banatskog Dvora februara 2013 godine ubio je Mariju Cimbal (24) iz Novog Sada, najpre ju je zadavio a zatim njeno telo zapalio.
Na suđenju za ubistvo Marije Cimbal u utorak Vaskrsije Vrekić priznao je da je prošle godine u februaru ubio Mariju Cimbal (24) iz Novog Sada, a zatim njeno telo zapalio. On je ispričao da je kobne večeri došao kod Marije i da ga je ona poslužila pivom i kikirikijem.
- Kad sam video da ima novi telefon, pitao sam je kad ga je kupila. Odgovorila je: „Nedavno“, i rekla da je uplatila i ratu za letovanje u Grčkoj. Tada sam pukao! Za to je imala para, a meni nije imala da pozajmi 300 evra kako bih kupio motor - mirnim glasom je pričao Vrekić.
Optuženi je potom istakao da, kad se iznervira, više nije čovek, nego zver!
- Počeo sam da je vređam: „Droljetino, kurvetino“, a ona mi je odgovorila da joj se tako ne obraćam. Sećam se da sam je jednom rukom vukao za šal, a drugom sam je udario. Ona je pala i tad sam shvatio da je mrtva. Odneo sam je na krevet, a ne sećam se kako sam je zapalio - ispričao je Vrekić.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za ubistvo Marije Cimbal 40 godina zatvora

Izvor: Večernje novosti, 13.Mar.2014

NOVI SAD - Sudija Vidoje Mitrić osudio je danas Vaskrsija Vrekića (29), prvostepenom presudom, na maksimalnih 40 godina zatvora za ubistvo studentkinje Marije Cimbal (23) u februaru prošle godine.Mitrić je u obrazloženju presude, rekao da nije pronađena nijedna olakšavajuća okolnost, kao i da...

Nastavak na Večernje novosti...

Vrekiću 40 godina za ubistvo Marije Cimbal

Izvor: RTS, 13.Mar.2014

Vaskrsije Vrekić osuđen na 40 godina zatvora zbog surovog ubistva Marije Cimbal. ..Sudsko veće višeg suda u Novom Sadu osudilo je danas Vaskrsija Vrekića iz Žitišta na 40 godina zatvora za teško ubistvo studentkinje Marije Cimbal sa umišljajem iz koristoljublja, prenosi Radio-televizija Vojvodine...Marija...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.