Izvor: B92, 30.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubica Delalića sa Kosova?

Sarajevo -- Lirim Bitići Svrka (29) iz Prizrena osumnjičen da je u sredu u Sarajevu ubio Ramiza Delalića Ćelu (44), saopštila policija u Sarajevu.

Za Bitićijem je policija raspisala poternicu. On je osumnjičen i da je 12. juna na Baščaršiji hicem iz pištolja teško ranio Amira Pašića Faću (36) iz Sarajeva.

"Tokom istrage koja je sprovedena u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom Sarajevo došlo se do podataka i sumnje o mogućim izvršiocima ubistva Ramiza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Delalića, a radi se o Lirimu Bitićiju i još jednoj osobi čiji nam je identitet delimično poznat", saopštio je MUP Kantona Sarajevo.

Delalić je ubijen u sredu uveče hicima iz vatrenog oružja u dvorištu zgrade u centru Sarajeva.

Široj javnosti je poznat po sudskom procesu koji je protiv njega vodilo tužilaštvo Kantona Sarajevo zbog sumnje da je pucao na srpskog svata 1992. godine u Sarajevu Nikolu Gardovića, koji je od zadobijenih povreda podlegao.

Delalić je od 2002. godine bio nedostupan policiji jer se krio u Turskoj, ali je uhapšen 28. avgusta 2004. godine u Sarajevu.

Više puta bio je u sukobu sa zakonom zbog izvršenja drugih krivičnih dela i nasilničkog ponašanja.

U policijskom dosijeu Delalić je imao više desetina krivicnih prijava, osuđivan je zbog napada na policajca, pokušaja ubistva, pretnji ubistvom, nedozvoljenog držanja oružja i drugih krivičnih dela.

Tokom rata u BiH, Ramiz Delalić bio je na dužnosti komandanta 9. motorizovane brigade sarajevskog korpusa Armije BiH.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.