Uber: Novi detalji saobraćajne nesreće samovozećeg automobila

Izvor: VOA, 20.Mar.2018, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uber: Novi detalji saobraćajne nesreće samovozećeg automobila

Istražitelji u SAD ispituju nesreću u kojoj je samovozeći automobil udario i ubio pešaka u jugozapadnoj Arizoni.  Policija navodi da je vozilo u vlasništvu kompanije Uber udarilo 49-godišnju Elejn Hercberg, koja je u tom momentu gurala bicikl van pešakog prelaza u predgrađu Tempe u Feniksu.   Uber je obustavio testiranje svog programa autonomnih vozila u Americi i Kanadi.   Iz policije je saopšteno i da je vozilo bilo postavljeno na autonomno navođenje, ali da se tokom nesreće za volanom nalazio operater.   Policija takođe dodaje da je u toku deo istrage koji se odnosi na pregledanja video snimaka. 

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Budućnost samovozećih automobila zavisi od Sunca

Izvor: B92, 21.Mar.2018, 16:26

Samovozeći automobili postaju realnost, ali dok se mnogi nadaju da će vrlo brzo moći da bezbrižno dremaju dok se voze na posao, istina je da je takav scenario još daleko...Glavna vest u auto-medijima ove nedelje je nesreća u kojoj je autonomno vozilo udarilo i ubilo pešaka u SAD, ali nešto drugo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.