(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Užasno vršnjačko nasilje u Baru dobija epilog, počinioci NEĆE biti kažnjeni

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2021, 21:07

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Užasno vršnjačko nasilje u Baru dobija epilog, počinioci NEĆE biti kažnjeni

U nedelju je objavljen snimak na kojem se vidi kako jedan dečak, a zatim i drugi udaraju trinaestogodišnjaka koji ne pruža otpor.

Jedan maloletnik je u nedelju u Makedonskom naselju u Baru, pred grupom dečaka, brutalno pretukao vršnjaka, a sve je snimljeno kamerom.

O ovom slučaju vršnjačkog nasilja Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Baru obavestilo je Centar za socijalni rad, imajući u vidu da počinioci nemaju navršenih 14 godina čime je isključena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mogućnost njihovog kažnjavanja i procesuiranja.

Kako se navodi u saopštenju barskog ODT-a, identifikovani su svi učesnici predmetnog događaja i utvrđeno je da su lica koja udaraju oštećenog dečaka maloletnici (2007. godište), a takođe su identifikovana i lica koja su prisustvovala predmetnom događaju za koje je takođe utvrđeno da su maloletni (2007. godište).

Podsećamo, u nedelju je objavljen snimak na kojem se vidi kako jedan dečak, a zatim i drugi udaraju trinaestogodišnjaka koji ne pruža otpor.

Grupa dečaka koja prisustvuje tom događaju, kako se jasno vidi na snimku, ne radi ništa da spreči isto.

Ovaj čin dogodio se u Makedonskom naselju u Baru, ispred marketa.

- Osnovno državno tužilaštvo u Baru, po saznanju za postojanje video-snimka na kojem se vidi nasilje prema jednom maloletnom licu, u saradnji sa Upravom policije CB Bar, identifikovalo je sve učesnike predmetnog događaja i utvrdilo da su lica koja udaraju oštećenog dečaka maloletnici (2007. godište), a takođe su identifikovana i lica koja su prisustvovala predmetnom događaju i za njih je utvrđeno da su maloletni (2007. godište). S obzirom da je Zakonom o postupanju prema maloletnicima u krivičnom postupku, isključena mogućnost kažnjavanja i procesuiranja lica koja u vreme izvršenje dela nisu navršila 14 godina života, Osnovno državno tužilaštvo u Baru je o predmetnom događaju obavestilo Centar za socijalni rad u Baru, koji će preduzeti mere i radnje iz svoje nadležnosti - navodi se u saopštenju Osnovnog državnog tužilaštva u Baru.

Kako se dodaje, tužilaštvo će nastaviti da efikasno preduzima sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u svim situacijama u kojima zakon dozvoljava gonjenje učinilaca krivičnih dela, a u slučaju maloletnika postupak se može voditi samo prema maloletnicima koji su navršili 14 godina, a shodno Zakonu o postupanju prema maloletnicima u krivičnom postupku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.