(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) TEŠKA SAOBRAĆAJKA U MEKSIKU: Čak 200 migranata bilo u kamionu, a onda se prikolica otvorila

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2021, 21:39

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) TEŠKA SAOBRAĆAJKA U MEKSIKU: Čak 200 migranata bilo u kamionu, a onda se prikolica otvorila

Veliki broj mrtvih i povređenih

Broj poginulih u teškoj saobraćajnoj nesreći u južnom Meksiku porastao je na 55, a 52 osobe su povređene, saopštili su zvaničnici. Žrtve su uglavnom građani Centralne Amerike koji su poginuli kada se u južnom Meksiku prevrnuo kamion sa prikolicom u kojem su se prevozili. Kako je preneo AP, čak oko 200 migranata nalazilo se u kamionu.

To je, kako ocenjuje Rojters, jedna od najgorih nesreća koja je zadesila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << migrante, koji su rizikovali svoje živote da bi stigli do Sjedinjenih Država. Prikolica kamiona se otvorila, a migranti su iz nje ispali kada je kamion doživeo nesreću u oštroj krivini izvan grada Tukstla Gutijerez u meksičkoj državi Čijapas, sudeći prema video snimku koji su objavili organi civilne zaštite.

Nekoliko desetina ljudi je povređeno i prebačeno u bolnice u Čijapasu, koji se graniči sa Gvatemalom.

Među poginulima su muškarci, žene i deca, saopštila je vlada Čijapasa, a meksički predsednik Andres Manuel Lopes Obrador je na Tviteru izrazio tugu zbog veoma bolnog incidenta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.