(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Ova doktorka je čudo: Evo šta je izvadila čoveku iz GLAVE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2019, 02:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Ova doktorka je čudo: Evo šta je izvadila čoveku iz GLAVE!

Sandra Li je jedan od najpoznatijih svetskih dermatologa, a slavu i popularnost duguje ogromnom uticaju koji ima na društvenim mrežama gde svakodnevno kači snimke na kojima cedi bubuljice, akne, mitesere i ciste svojim pacijentima.

Ona radi i mnogo ozbiljnije zahvate kakav je ovaj u video snimku na kraju teksta. Njen pacijent je imao tri kvrge na glavi koje je Sandra Li poznata pod nadimkom Dr. Pimple Poper uspešno rešila.

Konkretno radilo se o pilarnim cistama. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Inače, cista je šupljina ispunjena tečnim ili čvrstim sadržajem, obložena epitlom. Sa dermatološkog aspekta značajne su epidermoidne ciste koje nastaju usled proširenja folikula dlake. U zavisnosti na kom se nivou proces događa razlikuju se dva oblika: epidermalna cista  i pilarna cista.

Cista nastaje usled začepljenja izvodnog kanala lojne žlezde i nakupljanja loja u proširenom gornjem delu dlačnog folikula. U sadražaju ciste osim loja nalazi se keratin, i ćelije omotača dlake. U procesu formiranja ciste oko njenog sadržaja stvara se kapsula.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.