UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ! TRAGIČAN KRAJ: Nakon što su odbili da mu vrate motocikl, momak (29) se zapalio benzinom (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2020, 19:58

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ! TRAGIČAN KRAJ: Nakon što su odbili da mu vrate motocikl, momak (29) se zapalio benzinom (FOTO)

Vožnja motocikala taksija ili boda bodas, kako ih nazivaju u Ugandi je uobičajen izvor prihoda za nezaposlene mladiće u zemljama širom Afrike.

Husein Valugembe, 29-godišnji vozač motocikla taksija u Ugandi preminuo je nakon što se zapalio u policijskoj stanici.

Njegov motocikl je bio zaplenjen u ponedeljak u jugozapadnom distriktu Masaki, oko 135 kilometara od prestonice Kampale.

Pojedini vozači motocikala navode da su im policajci tražili mito od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 40 dolara da bi mu vratili vozilo.

Prema navodma portparola policije, celo saobraćajno odeljenje je sada pod istragom.

https://t.co/vOTSz4VFzy: Uganda boda boda rider sets himself on fire 'over bribe' https://t.co/mUPmqRYd6f pic.twitter.com/3xmszFIxK1

— Emmanuel Donkor #donkorsblog (@donkorgh) July 3, 2020

Navodi se i da je Valugembe živeo u policijskom kraju i da je policajce snabdevao hranom.

U Ugandi, međutim, nije dozvoljeno na njima prevoziti osobe zbog mera uvedenih radi sprečavanja širenja korona virusa, a prema navodima policije, Valugembe je pozajmio svoj motorcikl prijatelju koga je policija uhvatila da prevozi putnika.

A boda boda guy at Masaka Police has set himself on fire, because Police confiscated his motorcycle and refused to return it. He says, he would rather die if Police wants to keep his motorcycle, because life is useless.

😭😭😭😭Naye bantu mwe kiki kye mutaffunye mu Uganda 🙏😥 pic.twitter.com/K2BQoede0b

— Rural buoy🇺🇬 (@Ruralbuoy) July 2, 2020

On je nekoliko puta dolazio u stanicu i tražio da mu vrate motorcikl, da bi se juče zatvorio u prostoriju u policijskoj stanici i zapalio benzinom koji je sipao u bočicu za vodu.

U Ugandi ima 900 slučajeva korona virusa, od koga su se oporavile 874 osobe i nijedan smrtni slučaj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.