(UZNEMIRUJUĆI FOTO) DŽIHADISTI ISIS-a ULETELI U GRAD: Pobili i zarobili vojnike, pa objavili horor sadržaj

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2021, 23:36

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) DŽIHADISTI ISIS-a ULETELI U GRAD: Pobili i zarobili vojnike, pa objavili horor sadržaj

Agencija terorističke grupe se odmah "pohvalila" velikim "uspehom"

Novinska agencija ISIS-a "Al-Amak" objavila je 5. maja fotografije nedavnog napada grupe na grad Kanama na severoistoku nigerijske države Jobe.

Tokom napada, koji se dogodio 29. aprila, teroristi ISIS-a upali su u Kanamu. Teroristi su uspeli da uđu u grad koji se nalazi nekoliko kilometara od granice sa Nigerom, nakon što su pregazili mesto nigerijskih oružanih snaga (NAF).

Prema "Amaku", >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << borci ISIS-a ubili su četiri nigerijska vojnika i zarobili još trojicu. Mnogi drugi pripadnici službe ranjeni su u bici.

Teroristi su takođe spalili ili uništili oklopno vozilo turske proizvodnje "Otokar Cobra", blindirani automobil francuske proizvodnje "Panhard ERC" i oklopni transporter "Saurer 4K 4FA" austrijske proizvodnje. Teroristi su zaplenili pet kamiona, zajedno sa gomilom oružja.

Ćelije ISIS-a rade na širenju svog uticaja iz države Borno, koja se nalazi nadomak susedog jezera Čad i savezne države Jobe. Na tome rade od početka godine.

U januaru su teroristi ISIS-a napali skup NAF-a u blizini grada Gujba u Jobeu. U napadu je ubijeno najmanje pet vojnika.

Upozoravamo da je foto sadržaj uznemirujuć. Gledate na sopstvenu odgovornost. Pogledajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.