(UZNEMIRUJUĆE) Udarao psa tupim predmetom po glavi i ostavio ga da umre! Srećom, preživeo je! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2020, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(UZNEMIRUJUĆE) Udarao psa tupim predmetom po glavi i ostavio ga da umre! Srećom, preživeo je! (FOTO)

Zagrebačko Sklonište Dumovec dobilo je strašan poziv građana u sredu oko 10.30 sati. U šumi u Remetskom kamenjaku pronađen je crni labrador, kojeg je neko udarao tupim predmetom po glavi.

- U Remetama smo juče ujutro preuzeli psa sa povredama glave. Očitali smo čip i nazvali vlasnika. Tu nam se razotkrila strašna priča. Čovek koji je vlasnici obećao da će psa odvesti na uspavljivanje veterinaru, najjerovatnije je stvar uzeo u svoje ruke i to na izuzetno okrutan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << način - nanoseći mu snažne udarce tupim predmetom - objavili su na svojoj Fejsbuk stranici.

- Kad je naša terenska ekipa očitala čip, otkrila je da je pas iz Zaprešića. Naši hvatači koji su spasili psa, nazvali su vlasnika i dobili ženu koja je rekla da je vlasnik psa umro te da je ona psa predala čoveku koji je trebao da ga odvede kod veterinara na uspavljivanje. Teško je precizno rekonstruirati šta se potom događalo, ali najverovatnije je čovek sam odlučio usmrtiti životinju i ostaviti je u šumi kraj Remeta - rekao je Damir Skok, direktor Zoološkog vrta Zagreb. Juče ujutru je, zajedno s dumovečkim timom, hitno reagovao na poziv.

- Povrede na glavi psa upućuju na snažne udarce tupim predmetom kao što su šipka, cev i pajser. Pas je zbog zadobijenih udaraca najverovatnije ostao da leži u nesvesti. Moguće je da je čovek pomislio da je mrtav, pa je otišao. Na sreću, pas je došao k sebi. Mi smo mu zajedno s veterinarima pružili svu potrebnu pomoć i verujemo da će se lepo oporaviti. Nismo uočili razloge zašto bi pas bio uspavan, pa će nadležne institucije oko celog slučaja imati pune ruke posla - nastavlja direktor Skok.

- Nakon što smo pregledali ranu, utvrdili smo da mu lobanja, srećom, nije puknuta. Rana će zaceliti za otprilike dve nedelje, ali sigurni smo da je pas zadobio i potres mozga. Tek nakon što se oporavi, videćemo ima li daljih neuroloških povreda - rekao je Skok.

Pas je star 9 godina, veseo i vitalan. O njemu će brigu do daljnjeg preuzeti Sklonište Dumovec.

- Slučaj smo prijavili nadležnim institucijama koje će doći do informacija što se tačno dogodilo. Nadam se da će odgovornost za ovo snositi ne samo vlasnica psa, već i počinilčac ovog groznog zločina - zaključuje Skok.

Još nije poznato hoće li pas biti dostupan za udomljenje nakon što završi pravni postupak, a iz Dumovca kažu da će se potruditi da psu osiguraju dobru budućnost.

Uznemirujuće fotografije možete pogledati klikom OVDE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.