(UZNEMIRUJUĆE) IZRAEL IZGLADNJUJE PALESTINCE DO SMRTI: Od snimaka iz Gaze i kamen bi zaplakao, deca zbog gladi padaju po ulicama (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2024, 21:00

(UZNEMIRUJUĆE) IZRAEL IZGLADNJUJE PALESTINCE DO SMRTI: Od snimaka iz Gaze i kamen bi zaplakao, deca zbog gladi padaju po ulicama (VIDEO)

Jezivo je ovo što se dešava jadnom palestinskom narodu.

Specijalni izvestilac UN za pravo na hranu Majkl Fahri izjavio je danas da Izrael uništava sistem ishrane u Gazi kao deo šire ''kampanje izgladnjivanja'' u ratu protiv pripadnika palestinske militantne grupe Hamas.

U obraćanju pred Savetom UN za ljudska prava, on je rekao da to telo ne čini dovoljno kako bi se pomoglo civilima u Pojasu Gaze, prenosi Rojters.

Hunger is killing the children >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << of Gaza!

Each image of a starving child in Gaza is a reminder of the absolute failure of the world's leaders. Humanity is witnessing a profound betrayal. pic.twitter.com/8NTxEJBhdX

— Mohamad Safa (@mhdksafa) March 7, 2024

- Slike gladovanja u Gazi su nepodnošljive, a vi ne radite ništa. Izrael je pokrenuo kampanju izgladnjivanja protiv palestinskog naroda u Gazi - rekao je Fahri.

Good evening to everyone, my brothers. We in Gaza live under bombardment and hunger and in this harsh cold. They destroyed our homes. Please help us so that we can buy food so that we can stay alive. Thank you to those who contribute to the donation.

😭🙏https://t.co/VrAjJ4EeM0 pic.twitter.com/ZkiWAQeLQb

— Yasmine Ahmed (@Rolla123a) March 6, 2024

Pravni savetnik u izraelskoj misiji pri UN Jela Citrin je Fahrijeve optužbe nazvala očiglednom laži.

- Izrael u potpunosti odbacuje navode da koristi izgladnjivanje kao oružje u ratu - rekla je ona, a potom napustila prostoriju u znak protesta.

Some scenes of hunger in #Gaza... 😔💔🇵🇸💔🇵🇸💔🇵🇸💔🇵🇸💔🇵🇸#IsraeliNewNazism #Gazaagenocide pic.twitter.com/Tm2KZvSMUL

— Negin🌷 (@negin_m1358) March 6, 2024

Humanitarne organizacije su za kritičnu situaciju sa hranom u Pojasu Gaze okrivile vojne operacije, nesigurnost i široka ograničenja za isporuke osnovnih namirnica u ugroženu palestinsku enklavu koja je devastirana izraelskom ofanzivom protiv Hamasa u kojoj je, prema tvrdnjama palestinskih zvaničnika, tokom petomesečnih oružanih sukoba život izgubilo više od 30.000 ljudi.

Izvor: Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.