(UZNEMIRUJUĆE) Demonstranti BRUTALNO SMRVILI kordon: KAMENOVALI policajce bez prestanka i milosti, ima i mrtvih? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2020, 19:11

(UZNEMIRUJUĆE) Demonstranti BRUTALNO SMRVILI kordon: KAMENOVALI policajce bez prestanka i milosti, ima i mrtvih? (VIDEO)

Veći broj policajaca je pretrpeo teške povrede opasne po život, a sumnja se da ima i poginulih

Argentinu u poslednje vreme potresaju veliki nemiri praćeni velikim izlivom nasilja na ulicama. Gnevni građani protestuju protiv antikorona mera vlade koju predvodi predsednik Aleberto Fernandez, što je dovelo do pada životnog standardna u zemlji.

Ekonomskoj krizi se ne vidi kraj, a ukupna situacija svakog časa može da krene nekontrolisanim smerom. U sukobima je povređeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na stotine demonstranata i policajaca, a ima i poginulih.

Na video snimku se vidi brutalan obračun demonstranata sa policijskim kordonom u Buenos Arjesu -Argentina. Tom prilikom je upotrebljena rekordna količina kamenica i betonskih blokova koja je naprosto uništila zaštitnu opremu policajaca.

.

Inače već više od mesec dana traju protesti u više argentinskih gradova protiv vlade predsednika Alberta Fernandeza. Najmanje 25.000 ljudi marširalo je u glavnom gradu Buenos Ajresu.

Građani protestuju zbog vladinog odgovora na pandemiju korona virusa i zbog ekonomske krize u zemlji, kao i zbog zakona o reformi pravosuđa koji je predložio Fernandez.

Protesti su održani i u drugim argentinskim gradovima – Kordobi, Mar del Plati i Rosariu. Krajem avgusta je argentinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u toj zemlji korona virusom zaraženo 299.126 ljudi, a da je umrlo 5.814 osoba.

На видео снимку се види бруталан обрачун демонстраната са полицијским кордоном у Буенос Арјесу-Аргентина. Том приликом је употребљена невероватна количина каменица и бетонских блокова који су напросто уништили заштитну опрему полицајаца. pic.twitter.com/DGelk8jXYC

— Marsonline Борбени Ефективи (@gvozdenavolja) September 22, 2020

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.