UZNEMIRUJIĆI SNIMCI RAKETNOG NAPADA NA IRAN: Usijali se i grad i zemlja, srušeno sve DO TEMELJA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2024, 09:53

UZNEMIRUJIĆI SNIMCI RAKETNOG NAPADA NA IRAN: Usijali se i grad i zemlja, srušeno sve DO TEMELJA (VIDEO)

Udarno!

Na društvenim mrežama pojavili su se prvi snimci pakistanskog raketnog napada na teritoriju Irana.

Navodi se da je Iran saopštio da tri žene i četvoro dece koji su stradali u vazdušnim udarima u pokrajini Sistan i Baludžistan "nisu Iranci".

Takođe se tvrdi da su udare izvele pakistanske vazduhoplovne snage.

BBC prenosi saopštenje pakistanskih vlasti da su napadi izvedeni na "skrovišta terorista" u iranskoj pokrajini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sistan i Baludžistan.

⚡️ ❗🇵🇰🇮🇷 Videos from Iran confirming attack by Pakistan.

Pakistan Airforce is reportedly been involved in Strikes inside Iran.#Pakistan #Iran pic.twitter.com/QnpZ2tYgNq

— The Macro Story (@themacrostory) January 18, 2024

Britanski medijski servis navodi da se ove dve zemlje odavno međusobno optužuju da pružaju utočište ekstremističkim grupama koje vrše napade u pograničnim regionima.

#BREAKING Pakistan has conducted airstrikes inside Iran targeting Baluchi forces, just two days after Iran conducted ballistic missile attack inside Pakistani territory.

Pakistan has targeted seven locations inside Iran, a Pakistan security official told CNN.

Pakistani… pic.twitter.com/PQx1ACH3o5

— Clash Report (@clashreport) January 18, 2024

AP prenosi da je Pakistan u sredu opozvao svog ambasadora iz Teherana, dan nakon iranskog napada na sunitske separatiste na pakistanskoj teritoriji.

Američka agencija navodi da Iran i nuklearnim oružjem opremljeni Pakistan već dugo jedni druge posmatraju sumnjičavo u vezi sa napadima koje izvode ekstremisti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.