Vučić iz Atine: Sastaću se sa Zelenskim u četiri oka; Biće sve teže FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 21.Avg.2023, 17:26

Vučić iz Atine: Sastaću se sa Zelenskim u četiri oka; Biće sve teže FOTO/VIDEO

Atina -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Atini, gde se sastao sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

"Čudan neki format u Atini, ali to je pitanje za domaćine. Pozvani smo, pet zemalja sa Zapadnog Balkana, ali kako ko... A pozvana je i Priština, iako Grčka ne priznaje nezavisno Kosovo", rekao je Vučić.

Kazao je da će čak Micotakis imati i bilateralni sastanak sa Kurtijem, kako je rekao, u atinskim kancelarijama.

"Pozvani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su Hrvati, valjda kao veliki prijatelji poznavaoci svih nas na Balkanu, kao i Rumuni i Bugari, a Mađari interesantno nisu. Pozvani su i Volodimir Zelenski i zbog njegove bezbednosti nismo mogli da govorimo ko će biti prisutan, i predsednica Moldavije Sandu", naveo je Vučić.

Kazao je da će biti interesantno na večeri koja će početi za oko sat vremena.

"Razgovori sa Ursulom fon der Lajen su bili veoma dobri, ozbiljni i odgovorni, nikada sasvim laki iz raličitih razloga, ali to je sve logično. Govorili smo o važnim infrastrukturnim projektima, zamolio sam je da pomogne u izgradnji brze pruge Beograd-Niš, ali i o strateškoj saradnji Srbije i EU u oblasti enegetike, rudarstva i zelene energije. Govorili smo i o svim važnim političkim pitanjima, od dijaloga Beograda i Prištine. Uskoro u Beogradu ponovo očekujem Miroslava Lajčaka. Govorili smo i o drugim temama, odnosu prema Rusiji. Imali smo vrlo korektan razgovor sa Ursulom", rekao je Vučić.

Najavio je i sastanak sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.

"Sutra ujutru ću, na zahtev ukrajinskog predsednika, imati sastanak sa njim, razgovaraćemo u četiri oka oko svega što se dešavalo oko Kosova", kazao je.

"Nije baš najlakša situacija za nas, ali šta da radimo. Nije mi prvi put. Naše je da se borimoa za Srbiju, da se borimo za njenu evropsku budućnost, ali i da ne odustajemo od naših ineteresa", kazao je Vučić.

Najavio je da će se u narednim danima obratiti građanima i sve izneti.

"Neskriveno ću govoriti o svemu kada dođu teška vremena", naglasio je Vučić.

"Možete da zamislite kolika je trema, i koliki je strah zbog zemlje koju vodim. Ali moje je da se borim za svoj narod, idi tamo i izbori se za svoju zemlju i svoj narod. To da poručim raznim idiotima u Srbiji koji pritiskaju. Kao da nije dosta pritisaka spolja... Brinu samo o donjem delu leđa, a moj posao je da brinem o građanima Srbije", poručio je Vučić.

"Teritorijalni integritet Ukrajine poštujemo i ja se nadam da će Ukrajina da poštuje integritet Srbije", rekao je.

"Nadam se da ću da imam dobar razgovor sa Zelenskim, imaću još sastanaka, ali će svakako taj biti najvažniji. U naredna dva dana ću govoriti ljudima više o tome, kada budem smeo da pričam više o tome, a to sve na zahtev domaćina", rekao je predsednik Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Srbije obraća se iz Atine: Imaću sastanak sa Zelenskim u četiri oka

Izvor: 24sedam.rs, 21.Avg.2023

Predsednik se sastao sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen

Nastavak na 24sedam.rs...

Vučić: Dobra i važna vest je da je energetska situacija u EU znatno bolja

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 22.Avg.2023, 09:49

ATINA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je dobra vest da su predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel jasno naglasili da je energetska situacija u Evropi mnogo bolja, ali da je zabrinut za rast cene nafte. “Ako nastavi ovako da...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.