Vučić sa Nehamerom i Orbanom: Rekao sam šta mislim VIDEO

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 12:50

Vučić sa Nehamerom i Orbanom: "Rekao sam šta mislim" VIDEO

Beč -- Predsednik Srbije Aleksandra Vučića, kancelar Austrije Karl Nehamer i premijer Mađarske Viktor Orban obratili su se posle Trilateralnog samita u Beču.

Vučić se na početku obraćanja zahvalio Nehameru i Orbanu na uspešnoj saradnji.

"Zadovoljan sam što smo dobrim delo ono o čemu smo razgovarali sproveli u delu. To je rezultat rada naših vlada. Mi smo spremni da nastavimo da radimo dalje i poebmno prema granici sa Severno Makedonijom. Važno je što se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potpisuje trilaterlani memorandum naših zemalja", rekao je Vučić.

Na pitanje novinara da li je na sastanku bilo reči o situaciji na severu Kosova i Metohije, Vučić je kratko odgovorio.

"Govorio sam o tome i rekao šta su stavovi Republike Srbije i zbog drugačijeg odnosa prema pravnoj prirodi, ali i zbog odnosa Beograda i Prištine ne želim da govorim o tome. Ne želim da moje prijatelje dovodim u neprijatnu situaciju... Rekao sam šta mislim, rekao sam čemu se nadam", kazao je Vučić.

Orban se na početku obraćanja prvo zahvalio Vučiću.

"Zahvaljujem se predsedniku Vučiću za saradnju i za sve što smo učinili za Evropu", rekao je Orban.

On se potom zahvalio i Nehameru. Kako je rekao, malo njih je razumelo značaj problema migracija na početku.

"Mi ne štitimo samo Mađarsku, štitimo celu Evropu, takođe i Austriju. Štitimo je od iregularnih migranata", kazao je Orban.

Javnosti se prvo obratio kancelar Austrije Karl Nehamer. On je govorio o tome da je na sastanku bilo reči o migracijama i problemima koje one stvaraju.

"Mi smo u saradnji sa Srbijom i Mađarskom uspeli da smanjimo ovaj trend, kada pričamo o migrantima. Tako da se broj migranata u Austriji značajno smanjo. Zahvaljujem se policijskim snagamaa Srbije i Mađarske na saradnji. Mađarska policija je uhapsila 100 krijumčara, asarađujemo i sa srpskom policijom i to daje dobre rezultate. Sporazum koji danas imamo takođe se odnosi na rad policija, jer protiv organizovanog kriminala i protiv mafije koja se bavi krijumčarenjem može se samo udruženim snagama. Ne smemo da prekinemo ovu saradnju", rekao je Nehamer.

Ranije je austrijski kancelar priredio ispred zgrade vlade svečani doček za goste.

Potpisan je Memoranduma o razumevanju između Austrije, Mađarske i Srbije o jačanju trilateralne saradnje u oblasti efikasne borbe protiv ilegalnih migracija.

Na instagramu buducnostsrbijeav Vučić je objavio da će sa Orbanom i Nehamerom razgovarati o svim bitnim bezbednosnim pitanjima od strateškog značaja za tri zemlje, pogotovo imajući u vidu rizike i sve veće izazove kojima je izložena cela Evropa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trilateralni Samit Srbije, Austrije i Mađarske: Vučić – dogovorili smo konkretne akcije kada su u pitanju migracije

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 07.Jul.2023

BEČ – Predsednik Srbije Aleksandra Vučić, kancelar Austrije Karl Nehamer i premijer Mađarske Viktor  Orban obraćaju se posle Trilateralnog samita u Beču.  Vučić: Smanjio se broj tražilaca azila Predsednik Srbije je istakao da je dobar deo onoga o čemu se ranije razgovaralo,  a tiče se...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.