UŽIVO: TIPSAREVIĆ - NALBANDIJAN 2:0 (7:5, 6:3)

Izvor: Kurir, 23.Mar.2012, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: TIPSAREVIĆ - NALBANDIJAN 2:0 (7:5, 6:3)

U velikom stilu Janko Tipsarević pobedio je Argentinca u dva seta revanšuirajući mu se za prošlonedeljni poraz u Indjan Velsu

MAJAMI - Dobro je počeo Janko Tipsarević svoju borbu u drugom kolu mastersa u Majamiju protiv Argentinca Nalbandijana. Posle velike borbe kao što se po rezulatatu može da vidi Janko je osvojio prrvi set sa 7:5 u gemovima i na dobrom je putu da se revanšira Argentincu za prošlonedeljni poraz u Indijan Velsu.

Prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << set: Janko poentira u finišu

Prema početku meča može se videti da je Janko rešio skupo da proda kožu ili čak uradi inešto više od toga, protiv favorrizovanog Davida Nalbandijana. Lako je dobio prvi servis gem, a onda je iskoristio loš drugi servis rivalai stigao i do dve brejk šanse, ali iskusni Naklbandijan nije dozvolio brejk već na početku meča.

Ali Argentinac je i u drugom servis gemu imao problema sa drugim servisom, Tipsarević je ponovo stigao do brejk šanse, treća mu je bila srećna pa je poveo 3:1.

Na žalost brejk nije uticao na Janka kako bi zaigrao bolje već je odmah popustio i dopustivši Nalbandijanu ekspresan ribrejk. 3:2

Već u sledećem gemu Tipsarević je opet u brejk šansi, ali mu je to pošlo za rukom u ključnom trenutku pa je spasao još jedan servis i izjednačio an 3:3.

U nastavku oba tenisera su bila sigurna na svojim servisima pa su u mrtvoj trci stigli do 5:5

Međutim na svu sreću finiširajući set Janko je dočekao Nalbandijanov pad u igri, stigao do brejk šanse i odmah je iskoristio. Sgurnim servisom osvojio je gem za 7:5 i vođstvo od 1:0 u setovima.

Drugi set- Nalbandijan krenuo na sve ili ništa, ostalo ništa

Nalbandijan je krenuo na sve ili nista...odmah iskoristio brek šansu, uz žestok servis dolazi na 2:0 prednosti. Međutim time se borba na terenu još više rasplamsala. Tipsarević se nije predao naprotiv uzvratio je svom snagom stigao do prvog gema, a onda napao servis rivala, i takođe iz prve brejk šanse uzvratio za 3:3

Izjednačenje je još više podiglo samopouzdanje srpskom teniseru koji lako osvaja četvrti gem. Nalbandijan je na kolenima, a Janko nastavlja u istom tempu i sjajnom igrom osvaja još jedan brejk i stiže do 5:3. Servirajući za meč Janko je bio siguran Pobeda 2:0( 7:5, 6:3).

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Janko se revanširao Nalbandijanu za Indijan Vels i poslao ga kući

Izvor: Blic, 23.Mar.2012

Srpski teniser Janko Tipsarević domogao se trećeg kola ATP turnira u Majamiju pobedom nad Argentincem Davidom Nalbandijanom 7:5, 6:3...Tipsarević je odlično počeo meč i već u četvrtom gemu napravio brejk ali ga nije i potvrdio, pošto je protivnik odmah uzvratio ribrejkom...Snažni Nalbandijan...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.