(UŽIVO) SD U MLADENOVCU Potera za ubicom još traje, obruč se steže

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2023, 01:36

(UŽIVO) SD U MLADENOVCU Potera za ubicom još traje, obruč se steže

U Urgentnom centru pre nekoliko minuta preminuo je još jedan muškarac.

U pucnjavi koja se večeras dogodila u Mladenovcu, u selu Dubona ubijeno je osmoro ljudi, među njima jedan policajac (20) i njegova sestra, a ima više ranjenih.

Prema najnovijim informacijama, napadač je bežao kroz dva sela i tom prilikom upucao 18 ljudi.

Osam osoba koje su povređene u pucnjavi kod Mladenovca i koji su zbrinuti u Urgentnom centru su stabilno. U Bolnici "Dragiša >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Mišović" nalaze se dve povređene osobe od 21 i 23 godine, operisane su, ali i dalje životno ugrožene.

Ministarstvo zdravlja uputilo je apel građanima da su potrebni davaoci krvi za ranjene u pucnjavi koja se dogodila kod Mladenovca.

Potrebna je krv svih krvnih grupa, naveli su u Ministarstvu zdravlja.

Pozivaju se građani koji su u mogućnosti da se jave u Zavod za transfuziju krvi "Sveti Sava" od 9 sati.

 Policijska potera za Urošem B, koji se sumnjiči za sinoćnje masovno ubistvo u Mladenovcu i okolnim selima još traje, a obruč se steže.

Svaki milimetar sela specijalci MUP češljaju a u potrazi učestvuju: SAJ brigada, Žandarmerija, Helikopterska jedinica, PU BGD, PU SD. Takođe, na lice mesta izašle su interventna, JZO, kao i termovizijski dronovi, odnosno oprema za noćnu pretragu. Tu su i policijski psi tragači.

Kako se nezvanično saznje, od ranjenih koji se nalaze u Urgentnom centru jedna osoba je lakše povređena, dok je stanje sedam osoba takvo da je zahtevalo hitne operacije. Više o tome pročitajte OVDE.

CNN je objavio udarnu vest o masakru kod Mladenovca, podsećajući na jučerašnji krvavi pir u osnovnoj školi na Vračaru.

Ministar policije Bratislav Gašić se nalazi na terenu u okolini Mladenovca.

Kako potvrđeno Insajderu u tužilaštvu, osam osoba je ubijeno - troje u selu Dubona kod Mladenovca i petoro u selu Malo Orašje koje pripada Smederevu. Više njih je ranjeno, rečeno je za Insajder iz MUP-a. Pucano je u blizini školskog dvorišta.

Napadač se i dalje krije, a potragu otežava to što je teren nepristupačan i što je mrkla noć. Pretpostavlja se da se Uroš krije u izolovanom objektu.

Kako portal SrbijaDanas saznaje sa lica mesta, policija trenutno pretresa svaki sumnjiv objeka, a kako izgleda potera za teroristom pogledajte OVDE.

Policajac M.P. (21) ubijen je večeras u krvavom piru kod Mladenovca. On je nastradao zajedno sa svojom sestrom K.P.

 Više o tome pročitajte OVDE,

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić ocenio je večerašnju pucnjavu u Mladenovcu kao teroristički akt, a više o tome pročitajte OVDE.

Sve specijalne jedinice MUP-a su na terenu. SAJ brigada, Žandarmerija, Interventna jedinica, Jedinica za zaštitu određenih ličnosti i objekata, termovizijski dronovi, Helikopterske jedinice, pripadnici Policijske uprave Beograd i Smederevo. Pripadnici specijalne jedinice pustili su pse na napadača. To je standardna procedura u delikatnim situacijama. Kako saznajemo, on se krije u šumarku.

Objavu dijeli 192.RS (@192_rs)

 Policajac M.P. (21) ubijen je večeras u krvavom piru kod Mladenovca, a kako mediji pišu ubijena je i njegova sestra.

Više o tome pročitajte OVDE.

Hitna pomoć prevozi upucane ljude. Nekoliko ranjenih je nađeno na igralištu.

Strahuje se da napadač ima taoce. 

Vliki broj povređenih zbrinut u nekoliko zdravstvenih ustanova, potrebna je velika količina krvi, bilo koje krvne grupe.

Prema poslednjim našim informacijama, napadač iz automatske puške u dva sela kod Mladenovca upucao je 25 ljudi.

Šepšin pod opsadom policije.

Napadač iz svog automobila "mercedes" nasumično je sejao smrt. U decu, mladiće i devojke pucao je iz automatske puške.

Na Urgentnom centru u Beogradu zbrinuto je 8 ranjenih iz Mladenovca, u Smederevu 1 osoba, a na KBC "Dragiša Mišović" 2 pacijenta.

Akcija "Vihor" je u toku, a sve raspoložive jedinice tragaju za napadačem.

Prema nezvaničnim saznanjima sukob sa ubicom je počeo u školskom dvorištu u mestu Dubona. On se posvađao sa nekoliko ljudi, posle čega je otišao kući i vratio se sa automatskom puškom i zapucao.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.