POTRESNE SCENE U BLOKU 70: Kinezi u suzama ispred tržnog centra, pokušavali na sve načine da spasu robu - poznat i uzrok požara?! Policija vrši uviđaj (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2024, 11:09

POTRESNE SCENE U BLOKU 70: Kinezi u suzama ispred tržnog centra, pokušavali na sve načine da spasu robu - poznat i uzrok požara?! Policija vrši uviđaj (FOTO/VIDEO)

Ponovo je jutros izbio požar u kineskom tržnom centru u Bloku 70, koji je goreo i 2021. godine.

Požar u kineskom tržnom centru u Bloku 70 ponovo je izbio jutros u 3 minuta pre 7 časova.

Vatrena stihija gutala je sve pred sobom, a kako se može čuti na licu mesta sumnja se da je radnik iz jedne prodavnice po dolasku na posao uključio grejalicu nakon čega je izbio požar.

Među Kinezima mogu se čuti priče da je požar krenuo iz jedne prodavnice, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nakon čega se proširio na još tri lokala. Navodno, zbog količine robe koja je lako zapaljiva nije prošlo mnogo kada je vatrena stihija krenula da se širi.

- Tu su neispravne instalacije i zbog njih se požar lako proširio - kaže jedan Kinez.

Više o tome klikom na ovaj LINK.

Požar koji je jutros izbio u Kineskom tržnom centru u bloku 70 na Novom Beogradu je lokalizovan. Helikopteri više ne nadleću mesto buktinje, dok je veliki broj vatrogasaca i policije dalje prisutan.

Kako saznajemo, velike policijske snage su na terenu i upravo počinju sa vršenjem uviđaja.

Došle su kolege iz kriminalističke policije, već će započeti rad na uviđaju. Svakako, čim bude bezbedno znaće se uzrok - rekao je Luka Čaušić, VD pomoćnik ministra i načelnik sektora za vanredne situacije.

Kako saznajemo, požar je lokalizovan. Helikopteri više ne nadleću mesto buktinje, dok je veliki broj vatrogasaca i dalje prisutan.

Uzrok požara još uvek nije poznat.

Kinezi pakuju i iznose sve što mogu da sačuvaju i izvuku iz velikog požara koji je jutros zahvatio kineski tržni centar u Bloku 70.

Kako javlja naš reporter sa lica mesta, ispred tržnog centra su potresni prizori. Radnici žele na sve načine da uđu u objekat i spasu šta mogu, međutim policija im to ne dozvoljava i svi su hitno evakuisani.

Tri helikoptera iz vazduha gasi požar, dim je sve veći. Gašenje otežava vetar. Pristiže još 18 vatrogasnih vozila.

Luka Čaušić, načelnik sektora za vandredne situacije, uključio se ispred kineskog tržnog centar i otkrio više informacija javnosti.

- Vatrogasno-spasilačka brigada Beograd dobila je u 6:57 prijavu o požaru. Za svega 2 do 3 minuta smo stigli na lice mesta iz Vatrogasno-spasilačke stanice Novi Beograd. Požar je već bio u razvijenoj fazi. Trenutno je 62 vatrogasca spasioca, sa 17 vozila i taj broj ljudi se povećava iz minuta u minut. Dakle, sve raspoloživo ljudstvo je upućeno ka ovom požaru, vodeći naravno računa da se može desiti i požar na drugim delovima teritorije grada Beograda. Takođe, tu su prisutni policijski službenici, policijske uprave za grad Beograd, pripadnici gradskih službi, vodovod nam je takođe uputio dodatne cisterne - rekao je Čaušić i dodao:

- Ovo je jedan veoma težak požar i pre dve godine kada je deo gorio, mi smo uspeli da spasimo više od polovine tada, ali ovakvi centri su puni izuzetno gorivih materija, razvijaju se visoke temperature. Mi sad, faktički sa zadnje strane pokušavamo da spasimo nešto ovim ljudima. Međutim, toliko je visoka temperatura, jako je teško prognozirati u kojem pravcu će da ide ovaj požar. Ono što je najbitnije, za sad nemamo informacije da ima povređenih lica.

Mnogi su se okupili na mestu strašnog požara u Bloku 70 i u čudu i neverici posmatraju kako vatrena stihija guta čuveni tržni centar.

- Ovo je jezivo, nikad nisam video ovkavu vatru u svom životu - ispričao je jedan Kinez koji se nalazi na mestu strašnog požara u Bloku 70.

Više o tome klikom OVDE.

Vatra sada još jače kulja i širi se i na druge objekte, a čuju se i eksplozije.

Vatrogasci koji su na terenu daju sve od sebe da obuzdaju vatru. Obližnje zgrade kao da nestaju u dimu koj se nenormalno širi.

Odjekuju i eksplozije, a policija evkuiše sve u krugu zbog opasnosti od plinskih boca. Na sve strane čuju se sirene.

POred H145 na terenu se mogu videti i protivpožarni helikopter Kamov, kao i Bel 212.

A post shared by Srbija Danas (@srbijadanas)

Od požara u Bloku 70, u Kineskom tržnom centru iznad bloka 70 i Novog Beograda digo se ogroman oblak dima.

A post shared by SERBIA LIVE - BEOGRAD (@serbialive_beograd)

A post shared by SERBIA LIVE - BEOGRAD (@serbialive_beograd)

Na lice mesta je poslato ukupno 46 vatrogasaca-spasilaca, sa 13 vozila i to sa Novog Beograda, Zemuna, Košutnjaka, Voždovca, Zvezdare.

Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kinezi sa suzama u očima: Spasavali smo od požara šta smo mogli

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jan.2024

BEOGRAD - Ponovo je jutros izbio požar u kineskom tržnom centru u Bloku 70 u Beogradu, koji je gorio i 2021. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.