VUČIĆ SA SRPSKOM DECOM IZ SEVERNE MAKEDONIJE: Hvala vam što čuvate srpsko ime i prezime, sprska ognjišta, srpsku kuću (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jan.2024, 10:16

VUČIĆ SA SRPSKOM DECOM IZ SEVERNE MAKEDONIJE: Hvala vam što čuvate srpsko ime i prezime, sprska ognjišta, srpsku kuću (VIDEO)

Prijem se održava u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, prima decu srpske nacionalnosti iz Republike Severne Makedonije, koja borave u poseti Beogradu povodom božićnih praznika.

Tom prilikom, predsednik će razgovarati sa decom i podeliti božićne paketiće, navedeno je u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika Republike..

Pre početka ceremonije, Vučić je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa saradnicima uneo badnjak u Predsedništvo.

Po unošenju badnjaka započela je liturgija.

Predsednik je na početku poželeo dobrodošlicu.

- Draga deco i učitelji, vaspitači, nastavnici. Hvala vam što ste danas u Beogradu, u Srbiji. Svima koji dolazite iz Skoplja, Kumanova, Bitolja, Tetova, srećan sam što na Badnji dan mogu da vas ugostim. Čini mi se da je vladika Nikolaj Srbima najbolje opisao Božić - rekao je Vučić, nakon čega je pročitao reči vladike Nikolaja.

Predsednik je poželeo svima srećniju i radosniju godinu nego što je bila 2023.

- Želim da uputim čestikte za Božić, našem narodu u Republici Srpkoj, Crnoj Gori, BiH, a pre svega našem stradalnom narodu na delu Srbije, KiM, i hvala vam što čuvate srpsko ime i prezime, sprska ognjišta, srpsku kuću - rekao je predsednik.

U ime dečice koja su došla iz Severne Makedonije obratila se Angelina koja se zahvalila na toplom dočeku, na svakoj pomoći koju su predsednik i Srbija uputili regionu u najtežim danima pa pokazala i poklon koji su spremili za predsednika.

Mala Angelina je kazala i da je njihova dužnost da čuvaju srpsku tradiciju i kulturu, jezik i da se drže zajedno jer jedino tako mogu da opstanu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.