Izvor: B92, 28.Dec.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UZICE: 51 PREDUZECE NE RADI ZBOG RESTRIKCIJA

Predstavnici lokalne vlasti, elektrodistribucije i toplana u Uzicu oformili su u ctvrtak krizni stab koji ce svakodnevno zasedati i pokusati da spreci raspad elektroenergetskog sistema u gradu. kako javlja dopisnik Anema, grad je od ranije podeljen u pet gurpa. Bez elektricne energije ostaju po tri, a potom dve grupe potrosaca i to danju po cetiri, nocu po dva sata. Zbog cestih kvarova pojedina naselja u gradu bez struje su i duze od dvadeset casova. Po nalogu republicke Vlade, obustavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je proizvodnja u 51 preduzecu, koja ce ponovo poceti da rade 8. ili 15. januara. Opstinski krizni stab zaduzio je uzicku Elektrodistribuciju da od Direkcije za upravljanje elektroenergetskim sistemom zatrazi energetske kvote za grad, radi kvalitetnijeg daljinskog grejanja, a uzicka Toplota se obavezala da ce stanove grejati sat ili dva duze, i to nocu. Od uzickog SUP je trazeno da poveca prisustvo pozornika i saobracajnih policajaca, posebno nocu kada ne radi svetlosna signalizacija.

I pored ranije preporuke Republickog ministarstva za turizam, a uz saglasnost glavnog dispecera u EPS-u, da se turisticki centri izuzmu od restrikcija, uzicka distribucija ce iskljucivati struju i turistickim objektima na Zlatiboru, koji su, zbog predstojecih praznika, prebukirani. Iz distribucije navode da nije korektno da gradjani Srbije budu u mraku, a da turisti na Zlatiboru koriste blagodeti svetla, i dodaju da su savetovali nadlezne jos pre dve godine da na Zlatiboru nabave agregate. Oni su zakljucili da su spremni da preuzmu odgovornost zbog nepostovanja ovog naloga, kao i sankcije, ako one budu usledile.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.