UZEO JE ŽILET I NALETEO NA LJUBU... Ranko Rubežić je hteo da ga UBIJE, a kad ga je pretukao - uputio mu je OVE REČI

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2021, 19:02

UZEO JE ŽILET I NALETEO NA LJUBU... Ranko Rubežić je hteo da ga UBIJE, a kad ga je pretukao - uputio mu je OVE REČI

Dvojica najčuvenijih beogradskih "žestokih momaka" jednom prilikom su imali sukob u zatvoru

Jedan od najčuvenijih beogradskih "žestokih momaka" Ljubomir Magaš bio je preke naravi i izuzetne fizičke snage.

Ljuba Zemunac je voleo boks, ali je u duši bio ulični borac. Kažu da u ringu nije imao mnogo uspeha, jer su rukavice ublažavale njegove udarce, njegov ring je ipak bila ulica na kojoj nije imao dostojnog protivnika.

Ipak, postoji zanimljiva anegdota >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u vezi sa Ljubinim boravkom u zatvoru.

Ranko Rubežić je imao petlju da se potuče sa Ljubom Zemuncem. Ljuba je naravno bio jači i dva puta ga bacao na zemlju, a Ranko bi opet ustajao i govorio: “Gde je Ljubina, da joj j... mater?!”

Ranko Rubežić važi za jednog od prvih beogradskih kriminalaca i reketaša. Ranko je bio prvi koji je počeo da nosi pištolj i koji je odstupio od onog viteštva koje je do tada krasilo Beograd, kad se sve rešavalo pesnicama, a ne ubistvima.

Njega su se bojali i mnogi opasniji i snažniji momci u gradu, ali bio je čuven po pričama koje niko nije želeo da proveri da li su istinite. Uvek je sa sobom nosio bombu, a kada bi se potukao sa nekim izvadio bi osigurač i udarao protivnika bombom u glavu.

Sledeći put kad su se sreli u zatvoru, Ranko se zaleteo na Ljubu sa žiletom u ruci, pa su ih razdvojili. Bio je najluđi od svih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.