UZELI SU OKO 15 HILJADA EVRA Mladić koji je juče pobegao sa maloletnicom u bekstvu, stric devojčice: Ona nije jedina njegova žrtva

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2022, 22:15

"UZELI SU OKO 15 HILJADA EVRA" Mladić koji je juče pobegao sa maloletnicom u bekstvu, stric devojčice: Ona nije jedina njegova žrtva

Za mladićem (22), koji je nagovorio maloletnicu (16) iz Laćarka da iz porodične kuće ukrade oko 15.000 evra i s njim i njegovim drugom pobegne kako bi izradili lažna dokumenta i prešli u Nemačku, raspisana je poternica.

Podsetimo, tokom jučerašnjeg dana odjeknula je vest o nestanku maloletnice (16) iz Laćarka, da bi se nedugo zatim saznalo da je u bekstvu sa svojim punoletnim problematičnim momkom iz tog mesta i još jednim mladićem.

Ubrzo nakon te, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stigla je i informacija da je maloletnica živa i zdrava vraćena svojim roditeljima, a da je njen dvadesetdvogodišnji dečko sa kim je i pobegla, i dalje je u bekstvu.

Stric devojčice, inače policajac, koji je prvi o svemu obavestio medije, juče je ispričao kako je devojčica pobegla sa problematičnim mladićem koji ima dosije, sada je, nakon što se situacija malo stišala, ispričao detalje plana bekstva njegove sinovice i dvojice mladića, kao i gde se oni trenutno nalaze.

- Njih troje su dogovorili beg, kako joj je dečko rekao, za Nemačku. To je dečko predložio, i ona je, zaljubljena u njega, pristala. Ona je uzela novac koji je njena porodica čuvala svojim rođacima. Negde oko 12.000 evra i 300.000 dinara. Svo troje su se uputili u Šabac gde je trebalo da im izrade dokumenta, kako joj je objasnio dečko, međutim, videli su da se podigla buka u medijima i da je vrag odneo šalu, pa je njen dečko, inače od ranije poznat policiji, predložio da se razilaze - govori stric.

Stric priča kako je potom devojčica došla kući policijskim automobilom, dok je i treći mladić koji je bio sa njima došao kod kuće, a jedino je dečko još u bekstvu i za njim je pokrenuta poternica i podneta je krivična prijava.

- Dečko sa kojim je moja sinovica bila iz kriminogene je sredine. Uživalac je droge, a ja sam ga lično nedavno hapsio kada je jednoj porodici pokrao zlato i dukate. Što se Nemačke tiče, on je tamo već bio, ali je zbog prodaje droge i tamo hapšen, pa su mu sada tamo zadržana dokumenta. Ne verujem da bi uopšte on mogao da uđe u Nemačku. On ima samo hrvatski pasoš, i ne verujem da je uspeo da napusti našu zemlju - objašnjava stric.

Mladić sa kojim je šesnaestogodišnjakinja u ljubavnoj vezi, krađom i drogom se, priča stric, bavi kako bi zaradio za život, dok Radomirova sinovica nije njegova prva žrtva.

- Nema tu ništa od ljubavi. Držao se nje kako bi mogao da joj uzima novac. I pre nje je imao isto takve žrtve i klinke koje je koristio zbog novca. Sami njegovi rođaci pričali su joj kako on nije za nju, da je problematičan i da ga ne drži mesto. Ona ih nije slušala i dalje nas ne sluša - govori dalje stric.

Devojčica se dan nakon neuspelog bekstva ne oseća, kako priča stric, najbolje. Zatvorila se u svoju sobu i ne izlazi, ne pije, ne jede, priča stric.

- Ona je trenutno dosta loše. I dalje opravdava svog momka i ne shvata koliko je ovo bilo ozbiljno. Moglo je da se dogodi nešto strašno, mogli su da je prodaju. Mi ne znamo šta je sve loše moglo da se dogodi, ne daj bože. Bitno je da je pronađena živa i zdrava i da je kod svoje kuće. Nadam se da će vremenom shvatiti šta se dogodilo i da je pogrešila. Ona je inače učenica medicinske škole i odličan je đak. Ništa joj ne fali kod svoje kuće, ima svega. Ne znam šta joj je trebalo da se petlja s momkom koji je na lošem glasu - navodi stric.

Roditelji devojčice su tokom jučerašnjeg dana pretrpeli veliki stres, govori stric Radomir.

- Majka je medicinski radnik. Svega se nagledala, sumnjala je na najgore kada je devojčica nestala. Niko nije razmišljao o novcu, najbitnije je bilo da se devojčica vratila živa i zdrava. I danas joj je psihički jako loše. Trebaće joj dosta vremena da se oporavi od tog stresa - nastavlja stric.

U medijima videli vest, pa obustavili bekstvo

Kada je o trećem mladiću koji je bio u bekstvu sa devojčicom i njenim dečkom reč, stricu nije poznato da li je zadržan u policiji, ali zna da je dao izjavu, te da ona nije pomogla da se mladić za kojim se traga i nađe.

- Treći momak koji je bio sa njima jedini je juče tokom bekstva sa sobom imao telefon. Tako su i videli da se na portalima širi vest o nestanku maloletnice, odnosno A. Tada je njen dečko shvatio da može još više sebi da zakomplikujen život, pa je odlučio da obustave bekstvo. Još jednom najzahvalniji sam medijima koji su uradili 99 posto u ovom slučaju i koji su najzaslužniji što je moja sinovica živa i zdrava vraćena svojim roditeljima - istakao je stric maloletnice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.