UZDRŽITE SE OD ESKALACIJE TENZIJA! Rusija upozorila komšije da ODMAH prestanu sa provokacijama

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2023, 17:35

"UZDRŽITE SE OD ESKALACIJE TENZIJA!" Rusija upozorila komšije da ODMAH prestanu sa provokacijama

Stav Rusije je da sve sporove treba rešavati politički i diplomatski, rekla je Zaharova

Sada kada se situacija na jermensko-azerbejdžanskoj granici stabilizovala, Moskva poziva strane da se uzdrže od bilo kakvih akcija koje bi mogle dovesti do eskalacije tenzija, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.  

- Nažalost, došlo je do kršenja primirja sa obe strane na jermensko-azerbejdžanskoj granici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 11. do 12. maja - rekla je Zaharova, preneo je TASS. Ona je istakla da se situacija sada stabilizovala.

- Pozivamo azerbejdžansku i jermensku stranu da se uzdrže od provokativnih akcija i od eskalacije tenzija - rekla je Zaharova na brifingu za novinare.

Stav Rusije je da sve sporove treba rešavati politički i diplomatski, dodala je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

- Nameravamo da to olakšamo na svaki mogući način, uključujući i tokom trilateralnog sastanka ministara spoljnih poslova Rusije, Jermenije i Azerbejdžana koji je zakazan za 19. maj u Moskvi - dodala je Zaharova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.